Csokihab-torta CsPeti konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
CsPeti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
Piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Krém
-
83g habtejszín243 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
17g narancslé8 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
1g lapzselatin5 kcal
Máz
-
33g étcsokoládé182 kcal
-
8g vaj60 kcal
Összesen
928
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krém
-
500g habtejszín1460 kcal
-
300g étcsokoládé1638 kcal
-
100g narancslé47 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
8g lapzselatin28 kcal
Máz
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
5567
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
Piskóta
-
20g tojás25 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
0.1g vaníliaaroma0 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
Krém
-
30.4g habtejszín89 kcal
-
18.2g étcsokoládé99 kcal
-
6.1g narancslé3 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
0.5g lapzselatin2 kcal
Máz
-
12.1g étcsokoládé66 kcal
-
3g vaj22 kcal
Összesen
338
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 63.4 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 297 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1274.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 538 mg
-
Nátrium 278 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.9 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 108.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 370 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 362 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 291 micro
Összesen
928
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.2 g
Zsír
-
Összesen 380.2 g
-
Telített zsírsav 224 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1783 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7649.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 1707 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 835 mg
-
Foszfor 3226 mg
-
Nátrium 1665 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 455.3 g
-
Cukor 314 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 650.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2221 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 962 mg
-
Retinol - A vitamin: 2170 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 538 micro
-
β-crypt 179 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1747 micro
Összesen
5567
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 464.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
338
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 evőkanál finomliszt
-
5 csapott ek cukor
-
2 ml vaníliaaroma
-
1 csomag sütőpor
Krém
-
500 ml habtejszín
-
5 ml vaníliaaroma
-
4 db lapzselatin
Máz
-
5 dkg vaj
Elkészítés
Piskóta
- A szétválasztott tojások sárgáját fehérre keverjük a cukorral, vaníliával és a sütőporral, majd utána összedolgozzuk a liszttel.
- Felverjük a tojásfehérjét, és összekeverjük a masszával.
- 28 cm-es, kivajazott tortaformában 25-30 perc alatt 180 C-on készre sütjük.
Krém
- Míg hűl a piskóta, a 30 dkg étcsokit gőz fölött felolvasztjuk. Amíg a csoki olvad, felfőzzük a narancslevet a zselatinlapokkal és a vaníliával, majd óvatosan belekeverjük az olvadt csokoládéba.
- A fél litert tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a már nem túl meleg, de még folyós csokoládé masszát.
- Miután a csokoládés habot szépen elterítettük a piskóta tetején, berakjuk a hűtőbe, és hagyjuk megszilárdulni.
Máz
- A maradék csokit szintén gőz felett felolvasztjuk, és hozzáadjuk a vajat, majd simára keverjük.
- Ha a hűtőből kivettük a már lehűlt és megszilárdult tortát, akkor levesszük a forma karimáját, majd a tetejére kenjük az olvadt csokoládét.
- Visszarakjuk a hűtőbe, hogy a tetején lévő csokoládé is megszilárduljon.
- Ha a csoki a tetején kopog, akkor már ehető is!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 11591
- Feltöltés dátuma: 2018. február 27.
Ajánló
A habos krémbe nyugodtan lehet gyümölcsöt is keverni. Én áfonyát szerettem volna, vagy málnát, de egyik sem volt a boltban... :(
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
CsPeti
6 recept
A lakótársam skót, főzni, sütni nem tud, de csokoládémániás. Megkért, hogyha tudok, akkor csináljak csokimousse-t. Mivel az szinte egy sima csokihab, ezért kellett bele egy csavar, így lett belőle tortaszerűség.