r
Nosalty Logó

Csokihab-torta CsPeti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
CsPeti
Csokihab-torta CsPeti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 5567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 338 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1274.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    380.2 g
  • Telített zsírsav
    224 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7649.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1707 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    835 mg
  • Foszfor
    3226 mg
  • Nátrium
    1665 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.3 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    962 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2170 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    179 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1747 micro
Összesen 5567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Máz

Elkészítés

Piskóta

  1. A szétválasztott tojások sárgáját fehérre keverjük a cukorral, vaníliával és a sütőporral, majd utána összedolgozzuk a liszttel.
  2. Felverjük a tojásfehérjét, és összekeverjük a masszával.
  3. 28 cm-es, kivajazott tortaformában 25-30 perc alatt 180 C-on készre sütjük.

Krém

  1. Míg hűl a piskóta, a 30 dkg étcsokit gőz fölött felolvasztjuk. Amíg a csoki olvad, felfőzzük a narancslevet a zselatinlapokkal és a vaníliával, majd óvatosan belekeverjük az olvadt csokoládéba.
  2. A fél litert tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a már nem túl meleg, de még folyós csokoládé masszát.
  3. Miután a csokoládés habot szépen elterítettük a piskóta tetején, berakjuk a hűtőbe, és hagyjuk megszilárdulni.

Máz

  1. A maradék csokit szintén gőz felett felolvasztjuk, és hozzáadjuk a vajat, majd simára keverjük.
  2. Ha a hűtőből kivettük a már lehűlt és megszilárdult tortát, akkor levesszük a forma karimáját, majd a tetejére kenjük az olvadt csokoládét.
  3. Visszarakjuk a hűtőbe, hogy a tetején lévő csokoládé is megszilárduljon.
  4. Ha a csoki a tetején kopog, akkor már ehető is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11591
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 27.

Ajánló

A habos krémbe nyugodtan lehet gyümölcsöt is keverni. Én áfonyát szerettem volna, vagy málnát, de egyik sem volt a boltban... :(

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokihab-torta CsPeti konyhájából
CsPeti 6 recept

A lakótársam skót, főzni, sütni nem tud, de csokoládémániás. Megkért, hogyha tudok, akkor csináljak csokimousse-t. Mivel az szinte egy sima csokihab, ezért kellett bele egy csavar, így lett belőle tortaszerűség.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Máz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...