Csokifagyi egészségesen
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
100g krémtúró111 kcal
-
15g fehérjepor62 kcal
-
0 kcal
-
95g avokádó112 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
15g joghurt9 kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
200g krémtúró222 kcal
-
30g fehérjepor123 kcal
-
0 kcal
-
190g avokádó225 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
30g joghurt18 kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
44.4g krémtúró49 kcal
-
6.7g fehérjepor27 kcal
-
0 kcal
-
42.2g avokádó50 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
6.7g joghurt4 kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 191 micro
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.6 g
Zsír
-
Összesen 32.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 803.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 295 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.9 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 133.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 381 micro
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 29.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Hozzávalók
-
200 g krémtúró
-
30 g fehérjepor
-
1 db avokádó
Elkészítés
- Az avokádó belsejét hámozzuk ki, majd turmixgéppel (és pici joghurttal) pépesítsük össze.
- A többi összetevőt is keverjük el, majd adjuk hozzá az avokádó-pürénket. Ha mindenki egy edényben van, akkor a botmixerrel menjünk még egyszer át rajta a homogénebb állapotért.
- A fagyi készítésére a legegyszerűbb egy fagyigép bevetése, bár akkor se essünk kétségbe, ha nem porosodik egy ilyen csoda ketyere a polcunkon. A megtömött fagyasztó átlogisztikázásával megoldható minden! Fagyasztható edénybe belekanalazva a masszát dobjuk be a frigóba!
- Fontos, hogy ha nem egy masszív tömböt akarunk később nyalogatni, akkor célszerű 10-20 percenként villával kissé átkeverni, utána hagyni, hogy szépen megfagyjon.
- Elkészítettem: 13 alkalommal
- Receptkönyvben: 198
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 60600
- Feltöltés dátuma: 2013. július 17.
Ajánló
Pár óra türelem és elkészül... viszont ne hagyd őrizetlenül több napra, mert: 1.) könnyen lehet, hogy a Párod pofátlanul betolja előled:) 2.) csak jégcsákánnyal tudsz nekiesni… vagy szánsz rá némi időt és kivárod, míg újra picit kiolvad a teteje.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A krémes állagot a reform ötletektől mentes konyhákban általában tejszínnel, más magas zsírtartalmú tejtermékekkel szokták elérni, illetve mindig befigyel a receptekben a bolti vaj-margarin páros valamely tagja is – ezekre pedig érdemes lenne keresztet vetni, pláne ha épp diétás korszakunkat is éljük. Mi a megoldás? Hát az avokádó! Érdemes megszeretni, mert csordultig van jó zsírokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, és számos konyhai kulináris kalandban benne van – többek között trükkösen helyettesíthetjük vele az olyan ádáz zsiradékokat, mint a vaj, margarin vagy a tejszín! Ha szeretnél még több egészséges, diétás finomságot, akkor látogass el a weboldalamra, és csatlakozz a MásTészta csapathoz a facebook-on! Várunk!:)