r
Nosalty Logó

Csodakifli 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pamelie
Csodakifli 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Összesen 1720 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Összesen 13762 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Összesen 456 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    125.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1165.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.5 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1720 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.2 g

Zsír

  • Összesen
    1007.1 g
  • Telített zsírsav
    208 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    230 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    509 g
  • Koleszterin
    1342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9321 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    371 mg
  • Kálcium
    1601 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1787 mg
  • Foszfor
    4766 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1028.3 g
  • Cukor
    453 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    429 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1288 micro
  • Kolin:
    1315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    781 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 13762 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 456 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgákat, a sót és jól összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük.
  3. 6 cipóra osztjuk a tésztát, ezeket vékonyra nyújtjuk, lezsírozzuk, és feltekerjük. Kb. 2 ujjnyi széles karikákra vágjuk, a vágási felületekre fektetve ezeket is egyesével kör alakúra nyújtjuk.
  4. A töltelékhez a tojásfehérjét keményre verjük, hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a végén pedig laza mozdulatokkal beleforgatjuk a darált diót.
  5. Mindegyik „palacsinta” közepénél kicsit feljebb teszünk egy jó nagy adag diós tölteléket, a tetejét ráhajtjuk, magunk felé lazán, nyomkodás nélkül feltekerjük és kifli formájúra hajtjuk.
  6. Előmelegített sütőben 10 perc alatt készen van. Figyelni kell, amint színesedni kezd a tészta, ki is vehető.
  7. Még melegen porcukorba forgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 24998
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pamelie 59 recept

Mióta az eszemet tudom, nem múlhat el karácsony, húsvét, vagy bármilyen családi ünnep enélkül a süti nélkül.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...