r
Nosalty Logó

Csőben sült zöldségek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szimran
Csőben sült zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 749 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2993 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3312.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    860 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    1688 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    749 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    2958 micro
Összesen 749 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.3 g

Zsír

  • Összesen
    173.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13249.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    3439 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    2359 mg
  • Nátrium
    6750 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1253.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1486 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    324 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1216 micro
  • α-karotin
    429 micro
  • β-karotin
    2995 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    11830 micro
Összesen 2993 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    295 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet tejszínt, húsleves-alaplevet egy teáskanál sóval felfőzzük, beleszórjuk a kukoricadarát, és további 2-3 percig főzzük lassú fokozaton vele.
  2. A sajtot lereszeljük. A zsályát megmossuk, finomra vágjuk, és a sajt felével együtt a tejszínes szószhoz adjuk. Egy hőálló kerámiatálat kivajazunk, és eloszlatjuk benne.
  3. Megmossuk a zöldségeket, és kb. 3 mm-es karikákra szeleteljük őket. A szeleteket váltakozva, szorosan a szószba állítjuk. Ha szükséges, fűszerezzük.
  4. Megszórjuk az olajbogyóval és a maradék reszelt parmezánnal. 30-35 percig sütjük 180 fokon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2107
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült zöldségek
Szimran 144 recept

Az olajbogyó és a zsálya igazi mediterrán ízt kölcsönöz neki. Nyáron, cukkiniszezonban a legjobb elkészíteni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...