Csőben sült spárga roston - sült karajon
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Auringonkukka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
A hús és a spárga előkészítéséhez
-
200g csontos sertéskaraj255 kcal
-
125g zöldspárga18 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
38g trappista sajt132 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamelmártáshoz
-
13g vaj90 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
564
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
A hús és a spárga előkészítéséhez
-
800g csontos sertéskaraj1020 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamelmártáshoz
-
50g vaj359 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
2253
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
A hús és a spárga előkészítéséhez
-
45.8g csontos sertéskaraj58 kcal
-
28.7g zöldspárga4 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
8.6g trappista sajt30 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamelmártáshoz
-
2.9g vaj21 kcal
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
11.5g tej6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
128
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.7 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1306.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 355 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 509 mg
-
Nátrium 311 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 206.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 424 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 623 micro
Összesen
564
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 178.7 g
Zsír
-
Összesen 141.9 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 706 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5226.3 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 248 mg
-
Kálcium 1420 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 2037 mg
-
Nátrium 1244 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 826.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 960 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 158 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 428 mg
-
Retinol - A vitamin: 817 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1694 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2493 micro
Összesen
2253
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
A hús és a spárga előkészítéséhez
-
80 dkg csontos sertéskaraj
-
500 g zöldspárga
-
fűszersó ízlés szerint
-
fűszersó ízlés szerint
A besamelmártáshoz
-
5 dkg vaj
-
3 evőkanál finomliszt
-
2 dl tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
A hús és a spárga előkészítéséhez
- A karajszeleteket enyhén kiveregetjük, majd befűszerezzük és kb. 15. percre félretesszük.
- A spárgákat megtisztítjuk (a fás, szálas végeit letördeljük), és forrásban lévő citromos, sós vízbe tesszük 2-3 percre, majd leszűrjük.
- A hússzeletek mindkét oldalát kb. 15 perc alatt nagy lángon pirosra sütjük, majd tűzálló tálra helyezzük őket.
- Elkészítjük a besamell mártást.
- A hússzeletek mindegyikére 5-6 spárgát halmozunk, majd tetejüket megkenjük a besamellmártással.
- Minden halom tetejére sajtot reszelünk (nekem most edamim volt itthon, de szerintem akkor is a trappista sajt a legjobb, sajna az nekem itt nincs:)
- A tálat előmelegített sütőbe helyezzük és addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8545
- Feltöltés dátuma: 2011. november 02.
Ajánló
Száraz fehérbort tudok ajánlani hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Auringonkukka
61 recept
Ez a csodás recept az "Egymillió menü" szakácskönyvből való. Iszonyúan finom!