r
Nosalty Logó

Csőben sült spárga roston - sült karajon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Auringonkukka
Csőben sült spárga roston - sült karajon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A hús és a spárga előkészítéséhez

A besamelmártáshoz

Összesen 564 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A hús és a spárga előkészítéséhez

A besamelmártáshoz

Összesen 2253 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A hús és a spárga előkészítéséhez

A besamelmártáshoz

Összesen 128 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1306.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    623 micro
Összesen 564 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.7 g

Zsír

  • Összesen
    141.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5226.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    1420 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    2037 mg
  • Nátrium
    1244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    826.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    960 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    817 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1694 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2493 micro
Összesen 2253 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

A hús és a spárga előkészítéséhez

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A hús és a spárga előkészítéséhez

  1. A karajszeleteket enyhén kiveregetjük, majd befűszerezzük és kb. 15. percre félretesszük.
  2. A spárgákat megtisztítjuk (a fás, szálas végeit letördeljük), és forrásban lévő citromos, sós vízbe tesszük 2-3 percre, majd leszűrjük.
  3. A hússzeletek mindkét oldalát kb. 15 perc alatt nagy lángon pirosra sütjük, majd tűzálló tálra helyezzük őket.
  4. Elkészítjük a besamell mártást.
  5. A hússzeletek mindegyikére 5-6 spárgát halmozunk, majd tetejüket megkenjük a besamellmártással.
  6. Minden halom tetejére sajtot reszelünk (nekem most edamim volt itthon, de szerintem akkor is a trappista sajt a legjobb, sajna az nekem itt nincs:)
  7. A tálat előmelegített sütőbe helyezzük és addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8544
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 02.

Ajánló

Száraz fehérbort tudok ajánlani hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült spárga roston - sült karajon
Auringonkukka 61 recept

Ez a csodás recept az "Egymillió menü" szakácskönyvből való. Iszonyúan finom!

Hozzávalók

A hús és a spárga előkészítéséhez

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...