Csőben sült mediterrán bukta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
63g graham-liszt208 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
31g tej18 kcal
-
0g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A töltelékhez
-
25g csirkemellsonka24 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
2g graham-liszt6 kcal
-
13g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
A tészta megkenéséhez
-
13g margarin90 kcal
Összesen
861
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
250g graham-liszt830 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
125g tej70 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A töltelékhez
-
100g csirkemellsonka95 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
8g graham-liszt25 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
A tészta megkenéséhez
-
50g margarin359 kcal
Összesen
3433
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
17.4g graham-liszt58 kcal
-
10.4g finomliszt38 kcal
-
3.5g margarin25 kcal
-
1.7g élesztő2 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
8.7g tej5 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.7g tojás10 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A töltelékhez
-
7 kcal
-
23.7g vöröshagyma9 kcal
-
7g sajt24 kcal
-
0.5g graham-liszt2 kcal
-
3.5g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
2.8g napraforgó olaj25 kcal
A tészta megkenéséhez
-
3.5g margarin25 kcal
Összesen
241
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 42.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1029.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 132.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 322 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 309 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 273 micro
Összesen
861
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.6 g
Zsír
-
Összesen 168.9 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 483 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4116.5 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 1035 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 414 mg
-
Foszfor 1724 mg
-
Nátrium 769 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 386.6 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 528.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1289 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 431 micro
-
Kolin: 435 mg
-
Retinol - A vitamin: 1236 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 655 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1093 micro
Összesen
3433
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 36.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
241
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg graham-liszt
-
15 dkg finomliszt
-
5 dkg margarin
-
2.5 dkg élesztő
-
4 dkg cukor
-
1.3 dl tej
-
só ízlés szerint
-
2 db tojás
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
A töltelékhez
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
0.5 evőkanál graham-liszt
-
0.5 dl víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
5 ek napraforgó olaj
A tészta megkenéséhez
Elkészítés
A tésztához
- A tejet meglangyosítjuk, beleteszünk egy tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
- A margarint megolvasztjuk. A lisztet a maradék cukorral, margarinnal, tojásokkal sóval együtt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a fűszereket, és sima hólyagos tésztát dagasztunk.
- Letakarjuk, és 30 percig kelesztjük, míg a tészta a kétszeresére nő.
- Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a fűszereket, és együtt pirítjuk 2-3 percig.
- Meghintjük a fél ek liszttel, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a vízzel. (Ettől a hozzávalók kicsit összeállnak, így könnyebb lesz elosztani, nem hullik szét) Félretesszük hűlni.
- A tésztát, lisztezett deszkán kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk, és 20 egyforma téglalapra vágjuk.
- A tölteléket elosztjuk, hogy minden buktába egyformán jusson, és jó csipet reszelt sajtot teszünk még rá.
- A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Megkenjük margarinnal.
- A megtöltött tészták sarkait összefogva batyut formálunk, a széleket összedolgozzuk, körben megkenjük olvasztott margarinnal, és összefogott csücskével lefelé egymás mellé sorakoztatjuk a tepsibe.
- A tetejüket is megkenjük margarinnal, majd előmelegített sütőbe téve, addig sütjük, míg aranybarna nem lesz. Kis pihentetés után tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6430
- Feltöltés dátuma: 2011. június 11.
Ajánló
A tölteléket mindenki ízlés szerint variálhatja. Kirándulásra, vacsorára vagy vendégváráshoz remek választás.
Receptjellemzők
Ági78
149 recept
Az egyik kedvenc receptkönyvemben van egy nagyon finom buktarecept. Ezt alakítottam át, mert nálunk a sós bukta valahogy kelendőbb. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/