r
Nosalty Logó

Csőben sült mediterrán bukta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ági78
Csőben sült mediterrán bukta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

861
Kalória
24.9g
Fehérje
96.7g
Szénhidrátok
42.2g
Zsír
132.1g
Víz
120.8g
Koleszterin
11.3g
Rost
15.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 861 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 3433 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 241 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1029.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    132.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 861 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    168.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4116.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1035 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    1724 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    528.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    655 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1093 micro
Összesen 3433 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 241 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, beleteszünk egy tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A margarint megolvasztjuk. A lisztet a maradék cukorral, margarinnal, tojásokkal sóval együtt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a fűszereket, és sima hólyagos tésztát dagasztunk.
  3. Letakarjuk, és 30 percig kelesztjük, míg a tészta a kétszeresére nő.
  4. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.
  5. Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a fűszereket, és együtt pirítjuk 2-3 percig.
  6. Meghintjük a fél ek liszttel, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a vízzel. (Ettől a hozzávalók kicsit összeállnak, így könnyebb lesz elosztani, nem hullik szét) Félretesszük hűlni.
  7. A tésztát, lisztezett deszkán kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk, és 20 egyforma téglalapra vágjuk.
  8. A tölteléket elosztjuk, hogy minden buktába egyformán jusson, és jó csipet reszelt sajtot teszünk még rá.
  9. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Megkenjük margarinnal.
  10. A megtöltött tészták sarkait összefogva batyut formálunk, a széleket összedolgozzuk, körben megkenjük olvasztott margarinnal, és összefogott csücskével lefelé egymás mellé sorakoztatjuk a tepsibe.
  11. A tetejüket is megkenjük margarinnal, majd előmelegített sütőbe téve, addig sütjük, míg aranybarna nem lesz. Kis pihentetés után tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Az egyik kedvenc receptkönyvemben van egy nagyon finom buktarecept. Ezt alakítottam át, mert nálunk a sós bukta valahogy kelendőbb. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!