r
Nosalty Logó

Csőben sült cukkini bulgurral

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NovakAndi
Csőben sült cukkini bulgurral
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

482
Kalória
19.8g
Fehérje
44.3g
Szénhidrátok
26g
Zsír
135.2g
Víz
75.8g
Koleszterin
6.8g
Rost
7.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 482 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2892 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1179 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    135.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1415 micro
Összesen 482 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    156.3 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7074 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    2524 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    2146 mg
  • Nátrium
    1694 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    811.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1135 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1085 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8490 micro
Összesen 2892 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

  1. Ételpárolóban megpároljuk a megtisztított és felszeletelt cukkinit.
  2. Eközben elkészítjük a bulgurt (a rizshez hasonlóan kell készíteni). Ehhez a megtisztított és kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük az olívaolajon, sózuk, borsozzuk, majd a bulgurt beleöntjük. Kicsit pirítjuk, majd 2-szeres mennyiségű vízzel felöntjük; és készre pároljuk. Vízben is meg lehet főzni kb. 10 perc alatt, majd a hagymás olajba belekeverni.
  3. Egy nagyobb jénai tálat kivajazunk, és a cukkinikat egyenletesen elosztjuk a tál alján. Kicsit megsózzuk, ételízesítővel megszórjuk. (Én só nélkülit használok, de lehet hagyományosat is, akkor kevesebb só kell.)
  4. Erre ráöntjük a hagymás bulgurt, és elegyengetjük.
  5. Elkészítjük a besamelt a tetejére: kis olívaolajon a 2 ek lisztet megpirítjuk, mintha rántást készítenénk, majd beleöntjük a tejet, sózzuk, borsozzuk, és összesűrítjük. Mikor már sűrű, akkor belekeverjük a tejfölt, és a tűzről levéve a bulgurra öntjük.
  6. Megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul rajta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Mostanában kezdtem el kísérletezni a bulgurral, táplálóbb és ízletesebb, mint a rizs, a bioboltokban kapható és a családnak is bejött :), így mindenkinek ajánlom szeretettel!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!