r
Nosalty Logó

Csőben sült burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csőben sült burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 718 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1437 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2935.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    1200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    811 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 718 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    90 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5871.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    2400 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    1623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    726 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1437 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd egy nagyobb vagy több kisebb tűzálló tálba pakoljuk, félig egymásra fektetve a szeleteket, majd sózzuk. Legjobb a kör alakú vagy ovális tál, abba szépen kívülről befelé köralakban rakhatjuk le a szeleteket.
  2. A tejszínt összeöntjük a tejjel, ebben a tűzhelyen kis lángon felolvasztjuk a vajat, reszelünk bele szerecsendiót, fűszerezzük cayenne borssal, sóval ésborssal.
  3. Mindezt ráöntjük a krumpliszeletekre, megszórjuk az egészet reszelt sajttal.
  4. Innentől, ha már éhesek vagyunk, tegyük 50 percre 200 fokra előmelegített sütőbe, ha tudunk várni, akkor 2 óráig süssük 120 fokon.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 1324
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 130
  • Össznézettség: 208753
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 27.

Ajánló

Külön egyszemélyes gratin tálkákban érdemes sütni, hogy ha vendégek jönnek, mindenki a sütőből kivéve kaphassa meg a saját adagját anélkül, hogy szét kellene túrni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ami a legjobban megfogott ebben az ételben, hogy bár a legegyszerűbben elkészíthetők közé tartozik, mégis egészen különleges. A tejszín-szerecsendió-krumpli olyan zseniális keveréket alkot, ami bőven túlmutat egy sima krumpliköreten. Épp ezért ne emlegessük francia rakott krumpliként, mert arról inkább az a vastagra karikázott, tejfölös-tojásos krumpliétel jut eszünkbe, amit akkor csináltak otthon rakott krumpli helyett, ha a kamrából épp kifogyott a kolbász. A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...