r
Nosalty Logó

Csirketérddel töltött buci

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Csirketérddel töltött buci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1393 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2786 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2507.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    1029 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    1057 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1448 micro
Összesen 1393 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    171.9 g

Zsír

  • Összesen
    188.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5014.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1970 mg
  • Nátrium
    2057 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1342.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    745 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    1094 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    248 micro
  • β-karotin
    2114 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2896 micro
Összesen 2786 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    201 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsünk elő sós főzővizet. Amíg melegszik, az egész combokat filézzük ki. A "térdnél" hagyhatunk egy kis húst rajta! A filéket tegyük félre, ebben a receptben nem lesz rájuk szükség. A porcos csontokat a forró vízbe tesszük, legalább fél órát főzzük. (A főzőlevet használhatjuk levesekhez!) Ha megfőttek a porcok, kimerjük a vízből, lefejtük a csontokról, és megszórjuk a fűszerekkel.
  2. A hamburgerzsemléket - jobban mondva bucikat - lékeljük meg és kaparásszuk ki a belsejét. Igény szerint ki lehet őket kicsit szárítani előmelegített sütőben, így jobban felszívja a szaftokat.
  3. A félkarikára vágott lila hagymát és a darabolt bacont kevés étolajon elkezdjük pirítani. Amikor üveges a hagyma, rátesszük a porcokat, és együtt sütjük tovább.
  4. A tojássárgáját óvatosan elválasztjuk a fehérjétől. A kipukkadás elkerülése érdekében eleve a főzőedénybe helyezzük a sárgáját, amibe előzetesen annyi langyos, sós vizet töltöttünk, amiben kényelmesen ellebegnek. Feltesszük főni. A kezdő vízhőmérséklettől függ, milyen hamar éri el a kívánt állagot. Amikor világossárgává "fakul" a felszíne, kész. Ilyenkor jobb rögtön tálalni, mert a forró vízben tovább fő a sárgája-golyónk annak ellenére, hogy elzártuk alatta a gázt.
  5. Egy-egy nagy lapostányérra salátát és paradicsomot pakolunk, középre tesszük a lékelt bucit, amit megtöltünk sült porccal. A maradékot köré halmozzuk. 2-2 tojássárgájával koronázzuk! Melegében fogyasztandó! :)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 473
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 06.

Ajánló

A porcokban található kollagén miatt ajánlom hölgy társaimnak a bőrük feszességének biztosítása érdekében! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azok közé tartozom, akik szeretik a porcogókat ropogtatni! Ismereteim szerint Kínában és Japánban viszonylag elterjedtek a különféle csirketérddel készült ételek, konkrét receptet azonban nem találtam, ezért belefogtam a kísérletezésbe, melynek első számú eredményét ebben a receptben szeretném megosztani a kedves Olvasókkal! A recept másik sajátossága a tojás elkészítésében rejlik. Bizonyára sokan szeretik, ha a főtt vagy tükörtojásban a sárgája folyós marad, viszont a fehérjét szívesen kihagynák a képletből. Én kihagytam, és az eredmény új teret ad a további kísérleteimnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...