r
Nosalty Logó

Csirketérddel töltött buci

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csirketérddel töltött buci
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1393
Kalória
86g
Fehérje
46.4g
Szénhidrátok
94.5g
Zsír
671.3g
Víz
830.4g
Koleszterin
5.8g
Rost
14.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1393 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2786 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2507.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    1029 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    671.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    1057 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1448 micro
Összesen 1393 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    171.9 g

Zsír

  • Összesen
    188.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5014.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1970 mg
  • Nátrium
    2057 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1342.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    745 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    1094 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    248 micro
  • β-karotin
    2114 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2896 micro
Összesen 2786 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    201 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. Készítsünk elő sós főzővizet. Amíg melegszik, az egész combokat filézzük ki. A "térdnél" hagyhatunk egy kis húst rajta! A filéket tegyük félre, ebben a receptben nem lesz rájuk szükség. A porcos csontokat a forró vízbe tesszük, legalább fél órát főzzük. (A főzőlevet használhatjuk levesekhez!) Ha megfőttek a porcok, kimerjük a vízből, lefejtük a csontokról, és megszórjuk a fűszerekkel.
  2. A hamburgerzsemléket - jobban mondva bucikat - lékeljük meg és kaparásszuk ki a belsejét. Igény szerint ki lehet őket kicsit szárítani előmelegített sütőben, így jobban felszívja a szaftokat.
  3. A félkarikára vágott lila hagymát és a darabolt bacont kevés étolajon elkezdjük pirítani. Amikor üveges a hagyma, rátesszük a porcokat, és együtt sütjük tovább.
  4. A tojássárgáját óvatosan elválasztjuk a fehérjétől. A kipukkadás elkerülése érdekében eleve a főzőedénybe helyezzük a sárgáját, amibe előzetesen annyi langyos, sós vizet töltöttünk, amiben kényelmesen ellebegnek. Feltesszük főni. A kezdő vízhőmérséklettől függ, milyen hamar éri el a kívánt állagot. Amikor világossárgává "fakul" a felszíne, kész. Ilyenkor jobb rögtön tálalni, mert a forró vízben tovább fő a sárgája-golyónk annak ellenére, hogy elzártuk alatta a gázt.
  5. Egy-egy nagy lapostányérra salátát és paradicsomot pakolunk, középre tesszük a lékelt bucit, amit megtöltünk sült porccal. A maradékot köré halmozzuk. 2-2 tojássárgájával koronázzuk! Melegében fogyasztandó! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Azok közé tartozom, akik szeretik a porcogókat ropogtatni! Ismereteim szerint Kínában és Japánban viszonylag elterjedtek a különféle csirketérddel készült ételek, konkrét receptet azonban nem találtam, ezért belefogtam a kísérletezésbe, melynek első számú eredményét ebben a receptben szeretném megosztani a kedves Olvasókkal! A recept másik sajátossága a tojás elkészítésében rejlik. Bizonyára sokan szeretik, ha a főtt vagy tükörtojásban a sárgája folyós marad, viszont a fehérjét szívesen kihagynák a képletből. Én kihagytam, és az eredmény új teret ad a további kísérleteimnek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!