Csirketérddel töltött buci
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
40g tojássárgája129 kcal
-
750g csirkecomb835 kcal
-
51g bacon200 kcal
-
85g lilahagyma31 kcal
-
55g hamburger zsemle153 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
200g jégsaláta27 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1393
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
80g tojássárgája258 kcal
-
1500g csirkecomb1669 kcal
-
102g bacon401 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
110g hamburger zsemle307 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
400g jégsaláta53 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2786
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
58.5g csirkecomb65 kcal
-
4g bacon16 kcal
-
6.6g lilahagyma2 kcal
-
4.3g hamburger zsemle12 kcal
-
7.8g paradicsom1 kcal
-
15.6g jégsaláta2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
108
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 86 g
Zsír
-
Összesen 94.5 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 830 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2507.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 985 mg
-
Nátrium 1029 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 671.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 103 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 547 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 124 micro
-
β-karotin 1057 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1448 micro
Összesen
1393
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 171.9 g
Zsír
-
Összesen 188.9 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 1661 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5014.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 237 mg
-
Kálcium 462 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 1970 mg
-
Nátrium 2057 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1342.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 745 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 206 micro
-
K vitamin: 132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 421 micro
-
Kolin: 1094 mg
-
Retinol - A vitamin: 558 micro
-
α-karotin 248 micro
-
β-karotin 2114 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 2896 micro
Összesen
2786
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 201 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojássárgája
-
6 db csirkecomb
-
6 szelet bacon
-
1 nagy db lilahagyma
-
2 db hamburger zsemle
-
2 közepes db paradicsom
-
1 közepes fej jégsaláta
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál bazsalikom
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Készítsünk elő sós főzővizet. Amíg melegszik, az egész combokat filézzük ki. A "térdnél" hagyhatunk egy kis húst rajta! A filéket tegyük félre, ebben a receptben nem lesz rájuk szükség. A porcos csontokat a forró vízbe tesszük, legalább fél órát főzzük. (A főzőlevet használhatjuk levesekhez!) Ha megfőttek a porcok, kimerjük a vízből, lefejtük a csontokról, és megszórjuk a fűszerekkel.
- A hamburgerzsemléket - jobban mondva bucikat - lékeljük meg és kaparásszuk ki a belsejét. Igény szerint ki lehet őket kicsit szárítani előmelegített sütőben, így jobban felszívja a szaftokat.
- A félkarikára vágott lila hagymát és a darabolt bacont kevés étolajon elkezdjük pirítani. Amikor üveges a hagyma, rátesszük a porcokat, és együtt sütjük tovább.
- A tojássárgáját óvatosan elválasztjuk a fehérjétől. A kipukkadás elkerülése érdekében eleve a főzőedénybe helyezzük a sárgáját, amibe előzetesen annyi langyos, sós vizet töltöttünk, amiben kényelmesen ellebegnek. Feltesszük főni. A kezdő vízhőmérséklettől függ, milyen hamar éri el a kívánt állagot. Amikor világossárgává "fakul" a felszíne, kész. Ilyenkor jobb rögtön tálalni, mert a forró vízben tovább fő a sárgája-golyónk annak ellenére, hogy elzártuk alatta a gázt.
- Egy-egy nagy lapostányérra salátát és paradicsomot pakolunk, középre tesszük a lékelt bucit, amit megtöltünk sült porccal. A maradékot köré halmozzuk. 2-2 tojássárgájával koronázzuk! Melegében fogyasztandó! :)
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 474
- Feltöltés dátuma: 2015. november 06.
Ajánló
A porcokban található kollagén miatt ajánlom hölgy társaimnak a bőrük feszességének biztosítása érdekében! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Azok közé tartozom, akik szeretik a porcogókat ropogtatni! Ismereteim szerint Kínában és Japánban viszonylag elterjedtek a különféle csirketérddel készült ételek, konkrét receptet azonban nem találtam, ezért belefogtam a kísérletezésbe, melynek első számú eredményét ebben a receptben szeretném megosztani a kedves Olvasókkal! A recept másik sajátossága a tojás elkészítésében rejlik. Bizonyára sokan szeretik, ha a főtt vagy tükörtojásban a sárgája folyós marad, viszont a fehérjét szívesen kihagynák a képletből. Én kihagytam, és az eredmény új teret ad a további kísérleteimnek.