r
Nosalty Logó

Csirketekercs Glaser konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Csirketekercs Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 820 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3277 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1205.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 820 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.7 g

Zsír

  • Összesen
    240.7 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1075 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4823.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2192 mg
  • Nátrium
    1782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    982.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    910 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    513 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    724 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2215 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3131 micro
Összesen 3277 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét tisztítjuk, mossuk, a V csontot kivágjuk, a szárnyakat levágjuk. A csirkét a mellére fektetjük, éles késsel a gerinc mentén bevágunk, majd végig a bordák és a mellcsont mentén, a mellkast egészben kivesszük. A végén kicsontozzuk a combokat és a szárnycsonkokat.
  2. A töltelékhez a darált húshoz adjuk a durvára vágott chorizot, az olívabogyót, a vékony szeletekre vágott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot. Sóval, borssal, chilipehellyel és füstölt paprikával ízesítjük. Jól összegyúrjuk.
  3. A húst a bőrével lefelé kiterítjük, sóval, borssal, chilipehellyel megszórjuk. A tölteléket egy csíkban a hús közepére rakjuk, a két szélét a töltelékre hajtjuk, majd konyhacérnával összekötözzük.
  4. A tekercset tegyük egy tepsibe, öntsük le a vajjal, és toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe. A sült szafttal közbe meg-megkenegetve kb. 60-80 perc alatt megsütjük. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a tekercset benne 10 percet pihenni, majd vágjuk szeletekre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3532
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirke kicsontozása nem nagy ördöngösség, az egészhez egy éles késre és némi gyakorlatra van szükség. Egy kis vizuális segítséget a youtube-on lévő videókból lehet meríteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...