r
Nosalty Logó

Csirketekercs Glaser konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Csirketekercs Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 820 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3277 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1205.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 820 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.7 g

Zsír

  • Összesen
    240.7 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1075 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4823.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2192 mg
  • Nátrium
    1782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    982.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    910 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    513 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    724 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2215 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3131 micro
Összesen 3277 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét tisztítjuk, mossuk, a V csontot kivágjuk, a szárnyakat levágjuk. A csirkét a mellére fektetjük, éles késsel a gerinc mentén bevágunk, majd végig a bordák és a mellcsont mentén, a mellkast egészben kivesszük. A végén kicsontozzuk a combokat és a szárnycsonkokat.
  2. A töltelékhez a darált húshoz adjuk a durvára vágott chorizot, az olívabogyót, a vékony szeletekre vágott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot. Sóval, borssal, chilipehellyel és füstölt paprikával ízesítjük. Jól összegyúrjuk.
  3. A húst a bőrével lefelé kiterítjük, sóval, borssal, chilipehellyel megszórjuk. A tölteléket egy csíkban a hús közepére rakjuk, a két szélét a töltelékre hajtjuk, majd konyhacérnával összekötözzük.
  4. A tekercset tegyük egy tepsibe, öntsük le a vajjal, és toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe. A sült szafttal közbe meg-megkenegetve kb. 60-80 perc alatt megsütjük. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a tekercset benne 10 percet pihenni, majd vágjuk szeletekre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3528
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirke kicsontozása nem nagy ördöngösség, az egészhez egy éles késre és némi gyakorlatra van szükség. Egy kis vizuális segítséget a youtube-on lévő videókból lehet meríteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek