Csirketekercs Glaser konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
400g csirke585 kcal
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
19g chorizo56 kcal
-
10 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
8g bazsalikom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0 kcal
-
10g vaj72 kcal
Összesen
820
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
1600g csirke2339 kcal
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
75g chorizo222 kcal
-
36g zöld olajbogyó42 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
30g bazsalikom7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0 kcal
-
40g vaj287 kcal
Összesen
3277
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
79.6g csirke116 kcal
-
10g darált sertéshús18 kcal
-
3.7g chorizo11 kcal
-
1.8g zöld olajbogyó2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
1.5g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0 kcal
-
2g vaj14 kcal
Összesen
161
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.9 g
Zsír
-
Összesen 60.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1205.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 548 mg
-
Nátrium 446 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 245.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 554 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 783 micro
Összesen
820
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 255.7 g
Zsír
-
Összesen 240.7 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1075 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4823.8 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 307 mg
-
Foszfor 2192 mg
-
Nátrium 1782 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 982.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 910 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 191 micro
-
K vitamin: 513 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 90 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 880 mg
-
Retinol - A vitamin: 724 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2215 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3131 micro
Összesen
3277
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
-
200 g darált sertéshús
-
75 g chorizo
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 csokor petrezselyem
-
0.5 csokor bazsalikom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
-
füstölt pirospaprika ízlés szerint
-
40 g vaj
Elkészítés
- A csirkét tisztítjuk, mossuk, a V csontot kivágjuk, a szárnyakat levágjuk. A csirkét a mellére fektetjük, éles késsel a gerinc mentén bevágunk, majd végig a bordák és a mellcsont mentén, a mellkast egészben kivesszük. A végén kicsontozzuk a combokat és a szárnycsonkokat.
- A töltelékhez a darált húshoz adjuk a durvára vágott chorizot, az olívabogyót, a vékony szeletekre vágott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot. Sóval, borssal, chilipehellyel és füstölt paprikával ízesítjük. Jól összegyúrjuk.
- A húst a bőrével lefelé kiterítjük, sóval, borssal, chilipehellyel megszórjuk. A tölteléket egy csíkban a hús közepére rakjuk, a két szélét a töltelékre hajtjuk, majd konyhacérnával összekötözzük.
- A tekercset tegyük egy tepsibe, öntsük le a vajjal, és toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe. A sült szafttal közbe meg-megkenegetve kb. 60-80 perc alatt megsütjük. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a tekercset benne 10 percet pihenni, majd vágjuk szeletekre.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3528
- Feltöltés dátuma: 2014. december 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A csirke kicsontozása nem nagy ördöngösség, az egészhez egy éles késre és némi gyakorlatra van szükség. Egy kis vizuális segítséget a youtube-on lévő videókból lehet meríteni.