Csirketagine padlizsánnal és aszalt paradicsommal
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
133g padlizsán32 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
31 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
3g sáfrány8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
67g csirke alaplé5 kcal
Összesen
347
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
400g padlizsán95 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
93 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
18g gyömbér14 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
8g sáfrány25 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
200g csirke alaplé14 kcal
Összesen
1036
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
36.3g csirkemellfilé44 kcal
-
32.3g padlizsán8 kcal
-
7.3g vöröshagyma3 kcal
-
2.9g szárított paradicsom8 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.5g gyömbér1 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0.6g sáfrány2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
16.2g csirke alaplé1 kcal
Összesen
85
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.6 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 903.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 261.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5508 micro
-
Lut-zea 328 micro
Összesen
347
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.7 g
Zsír
-
Összesen 38.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 329 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2711.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 290 mg
-
Foszfor 1240 mg
-
Nátrium 911 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 785.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 142 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 446 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 546 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 16525 micro
-
Lut-zea 985 micro
Összesen
1036
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1335 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
85
kcal
Hozzávalók
-
45 dkg csirkemellfilé
-
40 dkg padlizsán
-
1 közepes db vöröshagyma
-
4 db szárított paradicsom
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 cm gyömbér
-
6 szál petrezselyem
-
5 szál koriander
-
8 szál sáfrány
-
0.5 kávéskanál fahéj
-
2 dl csirke alaplé
Elkészítés
- A vöröshagymát félfőre vágjuk, és egy kanál olívaolajon addig pirítjuk, míg barnulni kezd. (Tagine-ba vagy vaslábasba tesszük.)
- A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, minimális olívaolajon mindkét oldalát kissé megpirítjuk, hogy barnulni kezdjen. A vöröshagymákra rakjuk.
- Egy kanál olajon a vékonyra vágott gyömbért és fokhagymát is megpirítjuk, rádobjuk a kb. 3x3 cm-re vágott csirkemell darabokat, és néhány perc alatt erős tűzön kérget pirítunk rá. Közben sózzuk, borsozzuk, meghintjük fahéjjal. A csirkedarabokat és az aszalt paradicsomot is a padlizsánon elterítjük, majd felöntjük az alaplével. Az edényt lefedjük, és 150 fokos sütőben hőlégkeverésen másfél óra alatt puhára pároljuk.
- A padlizsánok felét egészben kiszedjük, így tálaljuk, a másik részét villával összenyomkodjuk, így besűrítve a szószt.
- Kuszkusszal vagy rizzsel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28x22
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 685
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Váncsa István: "Lakoma" című könyvéből való ez a recept.