r
Nosalty Logó

Csirkés-zölbabos rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi baba
Csirkés-zölbabos rakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    401 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    2695 micro
  • β-karotin
    6792 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    887 micro
Összesen 590 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244.7 g

Zsír

  • Összesen
    145.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5501.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    858 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    2875 mg
  • Nátrium
    901 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2406.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4650 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    974 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    16170 micro
  • β-karotin
    40755 micro
  • β-crypt
    251 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    5321 micro
Összesen 3544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    494 micro
  • β-karotin
    1244 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát hámozás után vastagabb karikákra vágjuk, és a mélyhűtött zöldbabbal sós vízben készre főzzük, leszűrjük.
  2. A darált csirkemellet egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megdinszteljük, ha elpárolgott a hús leve (amit a dinsztelés közben enged ki magából a hús), akkor néhány percig még pirítjuk. Utána a serpenyőből kivesszük az illatos húst.
  3. A kockára vágott hagymát belerakjuk a serpenyőbe (a serpenyőt nem kell elmosni a hús után), néhány kanál olajjal megpirítjuk, és hozzárakjuk a "pörcös" darált húst, egy kanál pirospaprikát és kb. 4 dl vizet (a vizet, ha elpárolog főzés közben pótoljuk, hogy jó szaftos maradjon a pörköltünk). Ízesítjük sóval, borssal. Készre főzzük.
  4. A 2 csomag gyors rizst sós vízben megfőzzük (kicsit roppanósak maradjanak a rizsszemek!).
  5. A tejfölbe rakjuk az ételízesítőt, a pirosaranyat, borsot, összekeverjük.
  6. Egy kiolajozott tűzálló tálban vagy jénaiban összeállítjuk a rakottast: a tál aljára kerül a főtt sárgarépás zöldbab, rá a szaftos csirkemell pörkölt, arra a rizs, végül a finom ízes tejföllel meglocsoljuk.
  7. Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük, vagy ameddig szép pirosas lesz a teteje. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3755
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Évi baba 38 recept

A rakottast bármilyen darált húsból is készíthetjük! Diétásan is el lehet készíteni: kihagyjuk a rizst, és tejföl helyett zsírszegény joghurtot használunk. Nyáron zsenge zöldbabbal még finomabb!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...