r
Nosalty Logó

Csirkés spenót

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tenger
Csirkés spenót
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 311 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1243 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    436 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5085 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11034 micro
Összesen 311 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    134.2 g

Zsír

  • Összesen
    70 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4367.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1061 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1609 mg
  • Nátrium
    1104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    733.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2079 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    1742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    776 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    20341 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44134 micro
Összesen 1243 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1833 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3976 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemell filéket felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk.
  2. A hússzeleteket kevés olajon megsütjük.
  3. A megtisztított spenótot diónyi vajon megpároljuk (éppen csak amíg összeesik), sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, 2-3 (4) evőkanál tejfölt adunk hozzá.
  4. A hússzeletek felét tűzálló tálba rendezzük (ahol kellett, vágtam is, a végén nem látszik).
  5. A spenót felével megkenjük.
  6. Ismét egy sor hús következik.
  7. A maradék spenótos masszába egy tojássárgáját és ízlés szerint reszelt sajtot keverünk, a második húsrétegre terítjük.
  8. Tetejére jöhet még egy kis reszelt sajt.
  9. Forró sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6700
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Ajánló

Pirított gombával (szívesen beletettem volna rétegként is, de leszavaztak..) és tepsis burgonyával ettük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a mákos tészta is tésztás mák... Ennek analógiájára nem spenótos csirke... Semmi különös. Az örök szerelem a FRISS spenóttal (meg  más évszakban a fagyasztottal:-)  ). Most nem fokhagymás ízesítést választottuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...