r
Nosalty Logó

Csirkés kuglóf Gabystól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Csirkés kuglóf Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2626 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 438 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.5 g

Zsír

  • Összesen
    205.5 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5842.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    860 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    2078 mg
  • Nátrium
    2445 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    738.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    919 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    1062 mg
  • Retinol - A vitamin:
    897 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1838 micro
Összesen 2626 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kuglófformát pereméig sütőpapírral kibéleljük, a középső "rúdrészét" is becsavarjuk.
  2. A csirkecombokat csontozzuk ki, mossuk meg, és vágjuk szeletekre. Nemkell egyformára, csak a vastagságuk legyen egyforma, kb. 2-3 szelet lesz egy combból.
  3. A szeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majdkörbe egymás mellé tegyük belea formába.
  4. A fele reszelt sajtot rászórjuk, ráteszünk4 szelet bacont, egymással szembe ráütünk 4 egész tojást. Ügyeljünk rá, hogy egybe maradjon a sárgája. Megszórjuk bőven snidlinggel, vagy vékony karikára vágott póréhagyma fehér részével, ismét húst teszünk rá, bacont,sajtot, hagymát,tojást márnem kell!
  5. A tetejét fedjük le hússal, a maradék snidlinggel szórjuk meg, és 1 egész felvert tojással egyenletesen öntsük le.
  6. Előmelegített sütőbe tegyük, a sütési idő min. 1 óra. Akkor jó, ha a teteje szépen megpirult, halványbarna. (Nekem hagyományos gáztűzhelyem van, normál hőmérsékletenmajdnem másfél óra kellett.)
  7. Ha megsült, 1 tányért tegyünk a forma tetejére és gyors mozdulattal borítsuk át, szedjük le róla a sütőpapírt, tegyük rá azt a tányért, amint tálalni akarjuk, és szintén gyors mozdulattal forditsuk át.
  8. Hagyjuk jó 10 percet hűlni, utána szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5603
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 08.

Ajánló

Bármilyen körettel és savanyúsággal, vagy uborkasalátával finom. Hidegtálakhoz is javaslom, akár hideg saláták kiegészítéseként. Hűtőből kivéve, hidegen vékonyra szeletelhető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem csirkét rendelt szombatra. Nekem viszont nem volt kedvem a hagyományosnak tekinthető rántott és sült csirkéhez, tejszíneshez, sajtoshoz meg hasonlókhoz. Így elkezdtem kotorászni a feledés homályába merült receptjeim között. Régen a kedvencek között volt és most is jó ötletnek bizonyult, mert az elfeledett étekre: 1 - a családom rácsodálkozott a látványra, hűűű, ez aztán nem semmi..:) ami ugye a dicséret hangja volt:DD 2 - gyorsan elkészíthető, amíg sült takaríthattam... khm, de jó is nekem...:))) 3 - hidegen is nagyon finom! Kivételesen a képet a férjem válaszotta ki. Én szerettem volna egybe megmutatni a "kuglófot", de szerinte meg így jobb, mert látszik, hogy milyen klasszul mutatnak a rétegek... hallgattam rá. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...