Csirkés édesburgonya marokkói stílusban
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
8g repceolaj66 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
125g csirke alaplé9 kcal
-
150g édesburgonya93 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
50g bulgur171 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
125g víz0 kcal
Összesen
544
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
30g repceolaj265 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
600g édesburgonya372 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
200g bulgur684 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
2176
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
20.5g csirkemellfilé25 kcal
-
1g repceolaj9 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13.7g konzerv paradicsom2 kcal
-
17.1g csirke alaplé1 kcal
-
20.5g édesburgonya13 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
6.8g bulgur23 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
17.1g víz0 kcal
Összesen
74
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.6 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1405.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 544 mg
-
Nátrium 551 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 439 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 803 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 9483 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
544
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 170.6 g
Zsír
-
Összesen 49.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 438 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5620.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 402 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 658 mg
-
Foszfor 2175 mg
-
Nátrium 2206 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 261.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 1756.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3213 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 73 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 636 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 37931 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 900 micro
Összesen
2176
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1295 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 375 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
-
1 kis db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
600 g csirkemellfilé
-
3 ek repceolaj
-
1 teáskanál fahéj
-
1 teáskanál római kömény
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
400 g konzerv paradicsom
-
5 dl csirke alaplé
-
2 szál petrezselyem
-
1 bögre bulgur
-
1 citromból nyert citromlé
-
5 dl víz
Elkészítés
- A felkockázott hagymát az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkét, fehéredésig pirítjuk. Ha kész, hozzáadjuk a fahéjat és a római köményt és az áttört fokhagymát.
- Felöntjük a csirkelevessel és a paradicsommal, ízesítjük sóval, borssal.
- Hozzáadjuk a kockára vágott édesburgonyát is, majd fedő alatt kb. 10 percet főzzük. Ekkor tesszük bele a petrezselyem zöldjét, és addig főzzük tovább, amíg az édeskrumpli megpuhul (nagyon hamar kész).
- A végén a bulgurt kétszeres vízben megfőzzük, ha kész, citrommal ízesítjük.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3573
- Feltöltés dátuma: 2016. december 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretem különböző kultúrák ételeit megismerni, elkészíteni, általában tradicionális receptek alapján, melyeket "saját ízvilágunkra" alakítok. Így leltem rá egy marokkói édeskrumplis tálra, és pár próbálkozás után maradt ez a recept az állandó, visszatérő étellé az asztalunkon.