r
Nosalty Logó

Csirkés bulgursaláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
SPAR
Csirkés bulgursaláta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A bulgurhoz

Az öntethez

A csirkéhez

343
Kalória
17.1g
Fehérje
36.2g
Szénhidrátok
16.1g
Zsír
303.9g
Víz
60.5g
Koleszterin
8.8g
Rost
5.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bulgurhoz

Az öntethez

A csirkéhez

Összesen 343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bulgurhoz

Az öntethez

A csirkéhez

Összesen 1366 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bulgurhoz

Az öntethez

A csirkéhez

Összesen 74 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2388.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    1829 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    303.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    869 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1097 micro
Összesen 343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9555.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    995 mg
  • Nátrium
    7318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1215.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    751 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1031 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    3476 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4388 micro
Összesen 1366 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    137 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 74 kcal

Elkészítés

A bulgurhoz

  1. A csirke pácolásához az olívaolajat, a sót, a borsot és a zaatar fűszerkeveréket összekeverjük. A húst megmossuk, ha vastagok a filék, műanyagzacskóba téve kiklopfoljuk. Egy műanyag dobozba tesszük, ráöntjük a páclevet, majd hűtőben legalább egy órát pihentetjük.
  2. A bulgurt szűrőkanálba tesszük, és hideg víz alatt átmossuk. Egy kisebb lábosban 4 dl vizet forralunk, és beletesszük a zöldségleves-kockát. Amikor felforrt a víz, beleöntjük a bulgurt, és fedő alatt a csomagoláson jelzett időpontig puhára főzzük, majd lecsepegtetjük.
  3. A paradicsomot, az uborkát felkockázzuk, a mentát, a petrezselymet apróra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
  4. Az öntethez az olajat, a citromlevet, a mézet, a sót, a borsot és a fokhagymanyomón áttört fokhagymát egy kisebb üvegben összekeverjük. Ha szükséges, ízlés szerint tovább ízesítjük.
  5. A leszűrt bulgurt még melegen az öntettel egy nagyobb tálban elkeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a zöldségeket is. A tetejére halmozzuk a megtisztított gránátalmamagokat, és a csirke elkészüléséig félretesszük.
  6. A csirkecombokat grillserpenyőben, a rájuk ragadt páclében oldalanként 3–5 percig sütjük. Ezután tányérra szedjük, és letakarjuk alufóliával, szeletelés előtt 3 percig pihentetjük.
  7. Felszeletelve a bulgur tetejére tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

Igazán üdítő és laktató saláta, amit ősszel is érdemes elkészíteni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zöldséges buddha bowl

Januárban sokan átállnak az egészségesebb étkezésre, a nehéz ételekkel teli december után. Most hoztunk egy szuper színes, nagyon finom és roppant egyszerű receptet, ami ráadásul ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!