r
Nosalty Logó

Csirkepaprikás tésztaágyon

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marcsisef
Csirkepaprikás tésztaágyon
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pörkölthöz

Tésztához

Összesütés

1361
Kalória
61.8g
Fehérje
92.8g
Szénhidrátok
77.1g
Zsír
422.8g
Víz
466.9g
Koleszterin
5.2g
Rost
8.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Pörkölthöz

Tésztához

Összesütés

Összesen 1361 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Pörkölthöz

Tésztához

Összesütés

Összesen 5436 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Pörkölthöz

Tésztához

Összesütés

Összesen 175 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    422.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    719 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    814 micro
Összesen 1361 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    247.1 g

Zsír

  • Összesen
    308.2 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7097.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    2727 mg
  • Nátrium
    2673 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1691.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1541 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    1367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1269 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    2876 micro
  • β-crypt
    528 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3255 micro
Összesen 5436 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    83 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

Pörkölthöz

  1. A füstölt szalonnát felkockázzuk, majd zsírjára sütjük.
  2. A szalonnát félretesszük, és a zsírjában szalmasárgára dinszteljük a vöröshagymát.
  3. A lábast félrehúzzuk, beletesszük az őrölt pirospaprikát, összekeverjük. Jöhet a hús, amit (többször kevergetve) fehéredésig pörkölünk, majd fűszerezzük (paprika, paradicsom, fokhagyma, stb.), visszarakjuk a pörcöt, és beleöntjük a fehérbort.
  4. Fedő alatt készre főzzük.

Tésztához

  1. A lisztből, tojásból, só hozzáadásával tésztát gyúrunk.
  2. Kinyújtjuk, széles metéltre vágjuk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
  3. Leöblítjük, leszűrjük.

Összesütés

  1. A metélt tésztát egyenletesen elterítjük egy tepsi aljára. Rákanalazzuk a pörköltet, és a tojással, sóval összekevert tejfölt rálocsoljuk.
  2. 200 C fokra előmelegített sütőbe toljuk, és összesütjük (kb. 20-30 perc).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Gyermelyi tésztából is elkészíthető, de házi tésztából az igazi.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!