r
Nosalty Logó

Csirkepaprikás Éva házias konyhájától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva házias konyhája
Csirkepaprikás Éva házias konyhájától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

910
Kalória
42.3g
Fehérje
29.5g
Szénhidrátok
69.3g
Zsír
631.1g
Víz
261.5g
Koleszterin
4.2g
Rost
10.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2728 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1755.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    1026 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    631.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2119 micro
  • β-crypt
    616 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    126.9 g

Zsír

  • Összesen
    208 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    784 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5266.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1447 mg
  • Nátrium
    3079 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1893.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    502 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    6357 micro
  • β-crypt
    1849 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 2728 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    156 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát csíkokra, a vöröshagymát apróra fölvágjuk, és elkezdjük étolajon dinsztelni, a tetszőlegesen fölvágott paprikát is hozzáadjuk. Amikor már elkezd barnulni a hagyma, akkor az apróra vágott fokhagymát is beleszórjuk, és hozzáadjuk még a paradicsompürét. Pár másodpercig keverjük.
  2. Hozzáadjuk a húst. Tovább kevergetjük a hagymás alapon, kicsit összesütjük pár percig, megszórjuk a fűszerpaprikával, aztán jöhet az őrölt bors, közben folyamatosan keverjük. Fölengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Beletesszük a leveskockát, majd sóval is megszórjuk, ügyelve arra, a leveskocka is tartalmaz valamennyit. Miután fölforrt, kisebb hőfokra vesszük, és egy fedővel letakarjuk. Lassú tűzön főzzük.
  3. Amikor már puha a hús, akkor elkészítjük a habarást. Tejfölt és a tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, és adunk a paprikás szaftjából is valamennyit hozzá, egyfajta hőkiegyenlítést végzünk. Majd sűrítjük vele a paprikásunkat. Pár percig még összefőzzük, szükség esetén utána ízesítünk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Már egy régi receptem. Én csirkecombból szoktam készíteni. De ízlésünknek megfelelően fölhasználhatjuk a csirke más részeit is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Szaftos birkapörkölt

A birkahús nagyon egészséges, manapság bármelyik nagyobb bevásárlóban megvehetjük konyhakész, darabolt formában, így egyszerűen készíthetünk otthonunkban, bogrács nélkül is ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!