r
Nosalty Logó

Csirkepaprikás 8. - bakonyias

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Csirkepaprikás 8. - bakonyias
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 601 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3604 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 601 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.8 g

Zsír

  • Összesen
    265.5 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1001 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4444.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    2361 mg
  • Nátrium
    879 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1742.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    971 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    797 mg
  • Retinol - A vitamin:
    902 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 3604 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    90 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkét feldaraboljuk (a combokat ketté, a mellet 4-6 db-ba vágjuk), kb. azonos méretű húsdarabok legyenek.
  2. A felaprított hagymátmegpirítjuk az olajban, rányomunk 2 gerezd fokhagymát, majd rátesszük a hús.
  3. Fehéredésig folyamatosan kevergetve sütjük, megszórjuk a pirospaprikával. Kevés vizet öntünk alá, mellédobjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, fűszerezzük, és majdnem készrefőzzük. Lehetőleg közben többször pirítsuk le, és kevés vizet öntsünk alá ilyenkor.(Bár ez a bolti csirkék esetén nem nagyon lehetséges, mert túl sok vizet engednek ki.)
  4. Hozzáadjuk a cikkekre szelt gombát, rányomjuk a többi fokhagymát, és készre főzzük.
  5. Tejfölben elkevert liszttel sűrítjük, összeforraljuk, utána ízesítünk, ha kell.
  6. Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 14565
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem két dolgot mond minden olyan kérdésemre, hogy: "mit főzzek? mit ennétek?" Az egyik a bakonyi sertésszelet, a másik a tejfölös csirke. Így egyben megoldottam :), és jöhet a többiek kívánsága.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...