r
Nosalty Logó

Csirkemellfilé fűszeres krumplival

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csirkemellfilé fűszeres krumplival
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkemellhez és a burgonyához

A pácléhez

550
Kalória
32g
Fehérje
69.7g
Szénhidrátok
15.6g
Zsír
341.7g
Víz
82.1g
Koleszterin
6.8g
Rost
18g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkemellhez és a burgonyához

A pácléhez

Összesen 550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkemellhez és a burgonyához

A pácléhez

Összesen 1100 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkemellhez és a burgonyához

A pácléhez

Összesen 93 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3069.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    2447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    341.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6138.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    4895 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    683.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 1100 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    305 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

A csirkemellhez és a burgonyához

  1. A szeletelt filéket a páclébe tesszük, és míg a negyedelt krumplikat félig megfőzzük, pácoljuk.
  2. A félig megfőtt krumplit leszűrjük, hagyjuk, hogy egy keveset szikkadjon.
  3. Közben egy serpenyőben 1-2 ek olajat felhevítünk, és a filéket fehéredésig -alig- megsütjük.
  4. Két jénai tálat -alig- kiolajozunk, az egyikbe a filéket, másikba a félig főtt krumplit tesszük.
  5. A megmaradt páclét fele-fele arányban rájuk öntjük.
  6. A krumplit és a filéket meggrillezzük úgy, hogy a kívánt szín elérésekor megfordítjuk.
  7. A krumpli akkor már kész, amikor apró kis hólyagocskák jelennek meg rajta, a húst pedig ízlés szerint pirítjuk.
  8. A húsnak nagyon szép színe lesz, de nem lesz száraz, hanem belül roppant porhanyós, puha lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyermekeim hús szeretete a csirkemellnél kezdődik, és fejeződik be /kivéve a nagyon sovány disznóhúst/. Ezért igen csak gondolkodnom kell, hogy ezt meglehetősen változatosan tudjam elkészíteni Nekik. Most ez jutott az eszembe.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!