Csirkemellfilé fűszeres krumplival
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
A csirkemellhez és a burgonyához
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
35 kcal
A pácléhez
Összesen
550
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
A csirkemellhez és a burgonyához
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
800g burgonya462 kcal
-
71 kcal
A pácléhez
Összesen
1100
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
A csirkemellhez és a burgonyához
-
19g csirkemellfilé23 kcal
-
67.5g burgonya39 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
A pácléhez
Összesen
93
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3069.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 426 mg
-
Nátrium 2447 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 341.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1809 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
550
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.1 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6138.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 852 mg
-
Nátrium 4895 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.4 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 683.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 266 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 3619 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
1100
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 518 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 413 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 305 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
A csirkemellhez és a burgonyához
-
1 ek napraforgó olaj
A pácléhez
-
2 ek mustár
-
1 ek méz
-
2 ek napraforgó olaj
-
0.5 dl sangría
-
1 ek só
Elkészítés
A csirkemellhez és a burgonyához
- A szeletelt filéket a páclébe tesszük, és míg a negyedelt krumplikat félig megfőzzük, pácoljuk.
- A félig megfőtt krumplit leszűrjük, hagyjuk, hogy egy keveset szikkadjon.
- Közben egy serpenyőben 1-2 ek olajat felhevítünk, és a filéket fehéredésig -alig- megsütjük.
- Két jénai tálat -alig- kiolajozunk, az egyikbe a filéket, másikba a félig főtt krumplit tesszük.
- A megmaradt páclét fele-fele arányban rájuk öntjük.
- A krumplit és a filéket meggrillezzük úgy, hogy a kívánt szín elérésekor megfordítjuk.
- A krumpli akkor már kész, amikor apró kis hólyagocskák jelennek meg rajta, a húst pedig ízlés szerint pirítjuk.
- A húsnak nagyon szép színe lesz, de nem lesz száraz, hanem belül roppant porhanyós, puha lesz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13848
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 28.
Ajánló
Salátával, paradicsommal, paprikával tálaltam, és paradicsom salátát készítettem hozzá. TIpp: A visszamaradt hús és krumpli sütés után megmaradt levéből -tejföllel -kitűnő mártást készíthetünk -természetesen tovább fűszerezve, ha szükséges.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Gyermekeim hús szeretete a csirkemellnél kezdődik, és fejeződik be /kivéve a nagyon sovány disznóhúst/. Ezért igen csak gondolkodnom kell, hogy ezt meglehetősen változatosan tudjam elkészíteni Nekik. Most ez jutott az eszembe.