r
Nosalty Logó

Csirkemellfilé fűszeres krumplival

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csirkemellfilé fűszeres krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkemellhez és a burgonyához

A pácléhez

Összesen 550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkemellhez és a burgonyához

A pácléhez

Összesen 1100 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkemellhez és a burgonyához

A pácléhez

Összesen 93 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3069.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    2447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6138.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    4895 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 1100 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    305 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez és a burgonyához

A pácléhez

Elkészítés

A csirkemellhez és a burgonyához

  1. A szeletelt filéket a páclébe tesszük, és míg a negyedelt krumplikat félig megfőzzük, pácoljuk.
  2. A félig megfőtt krumplit leszűrjük, hagyjuk, hogy egy keveset szikkadjon.
  3. Közben egy serpenyőben 1-2 ek olajat felhevítünk, és a filéket fehéredésig -alig- megsütjük.
  4. Két jénai tálat -alig- kiolajozunk, az egyikbe a filéket, másikba a félig főtt krumplit tesszük.
  5. A megmaradt páclét fele-fele arányban rájuk öntjük.
  6. A krumplit és a filéket meggrillezzük úgy, hogy a kívánt szín elérésekor megfordítjuk.
  7. A krumpli akkor már kész, amikor apró kis hólyagocskák jelennek meg rajta, a húst pedig ízlés szerint pirítjuk.
  8. A húsnak nagyon szép színe lesz, de nem lesz száraz, hanem belül roppant porhanyós, puha lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13846
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 28.

Ajánló

Salátával, paradicsommal, paprikával tálaltam, és paradicsom salátát készítettem hozzá. TIpp: A visszamaradt hús és krumpli sütés után megmaradt levéből -tejföllel -kitűnő mártást készíthetünk -természetesen tovább fűszerezve, ha szükséges.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyermekeim hús szeretete a csirkemellnél kezdődik, és fejeződik be /kivéve a nagyon sovány disznóhúst/. Ezért igen csak gondolkodnom kell, hogy ezt meglehetősen változatosan tudjam elkészíteni Nekik. Most ez jutott az eszembe.

Hozzávalók

A csirkemellhez és a burgonyához

A pácléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...