r
Nosalty Logó

Csirkemelles-zöldséges curry tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Csirkemelles-zöldséges curry tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemellhez

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 1145 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemellhez

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 6876 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemellhez

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 163 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1648 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    1209 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    3342 micro
Összesen 1145 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    381.9 g

Zsír

  • Összesen
    275.4 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9887.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    653 mg
  • Kálcium
    2131 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1006 mg
  • Foszfor
    4415 mg
  • Nátrium
    1598 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    714 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    2441.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2017 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    589 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    126 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2536 micro
  • Kolin:
    914 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1365 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    7256 micro
  • β-crypt
    954 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    20053 micro
Összesen 6876 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    61 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez és a tálaláshoz

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A főzőhagymát felkockázzuk, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet, a zellerzöldet, a koriandert finomra vágjuk.
  2. A cukkinit, a kaliforniai paprikát és a csirkemellfilét felkockázzuk, majd olívaolajon, pici sóval a kétféle hagymát fedő alatt megpároljuk.
  3. Beletesszük a csirkemellet és fehéredésig pirítjuk, keverés mellett.
  4. Beletesszük a cukkinit, a kaliforniai paprikát, a zöldborsót, a vajbabot, fűszerezzük, a zöld fűszereket is beletesszük és fedő alatt főzzük, míg a hús megpuhul. Megkóstoljuk, szükség szerint lehet utána ízesíteni még.
  5. Beletesszük a tömlős sajtokat, a kétféle reszelt sajtot, a habtejszínt majd elkeverjük, hagyjuk felforrni és melegen tároljuk tálalásig.
  6. Kifőzzük előírás szerint a tésztát, leszűrjük, és a csirkemelles currys szósszal tálaljuk.
  7. Díszítjük petrezselyemmel, paradicsommal.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6282
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 01.

Ajánló

Tálaljuk a tányéron reszelt sajttal. Finom bort adhatunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemelles-zöldséges curry tésztával
Éva-Anyóca 350 recept

Az általunk nagyon szeretett szószos csirkemellet készítettem el, de új ízeket csempésztem bele: koriander, curry, kurkuma. Tésztával tálaljuk, és a család szerint megérte az új ízzel való próbálkozás is:-))

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...