r
Nosalty Logó

Csirkemelles rakott makaróni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nathan
Csirkemelles rakott makaróni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2446 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1329.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5558 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 492 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.8 g

Zsír

  • Összesen
    161.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6648.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1471 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    2253 mg
  • Nátrium
    2424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1026.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1166 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 2446 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1406 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon a felaprított hagymát üvegesre pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a paprikát, összekeverjük, majd beletesszük a kockára darabolt csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, majd fehéredésig sütjük.
  2. Közben feltesszük a tésztát lobogó sós vízben főni (al dente).
  3. Beletesszük a paradicsomszószt, és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.
  4. Beletesszük a lisztet, és jól elkeverjük, majd a tejföllel is összedolgozzuk.
  5. Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, beleütjük a tojásokat, beleöntjük a tejfölös szószt, és jól összekeverjük.
  6. Kivajazott és kimorzsázott tepsibe öntjük a tésztás keveréket, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal és zsemlemorzsával, hogy jó ropogós legyen. Kis vajat is dobálhatunk a tetejére, valamint chilit is szórhatunk rá, valamint meg is sózhatjuk a tetejét, hogy az is finom ízes legyen! Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 29584
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 26.

Ajánló

Aki a hosszú makarónit szereti, azzal is elkészítheti, az én verzióm a rövid változattal készült, valamint chilivel, de ez el is hagyható!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom és laktató étel, a jó öreg bolognai makaróni, egy kis rakottas csavarral! :) Isteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...