r
Nosalty Logó

Csirkemelles rakott karfiol őzgerincben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Csirkemelles rakott karfiol őzgerincben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2560 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1427 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    186 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 513 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.8 g

Zsír

  • Összesen
    163.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7135.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    1212 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    2535 mg
  • Nátrium
    2834 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    930.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    1007 mg
  • Retinol - A vitamin:
    844 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 2560 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 150 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt félpuhára főzzük, majd a 4 ek tejföllel, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük.
  2. A csirkemellet apróra kockázzuk, ezt is hozzáadjuk.
  3. Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával. Baconnel kibéleljük úgy, hogy a szélei kilógjanak. Beleöntjük a húsos masszát, majd a lelógó szalonnákat ráhajtjuk. (Esetleg ha nem fedi teljesen, akkor még tehetünk rá szalonnát.)
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Utána kifordítjuk a formából egy tepsire, és megpirítjuk a bacont. Hűlés után szépen szeletelhető. Petrezselymes burgonyával, esetleg savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1169
  • Tegnapi nézettség: 142
  • 7 napos nézettség: 488
  • Össznézettség: 309829
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 27.

Ajánló

Akár egy kisebb összejövetelre, névnapra vagy születésnapra is megfelel!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirkemell, mivel száraz hús, nagyon jól illik hozzá a tojásos, karfiolos keverék. Nagyon szépen összeáll sütés közben, és gyönyörűen lehet szeletelni. Ja és nagyon-nagyon finom!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...