Csirkemellel töltött krumpli Zsütibától
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
zsütibá
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
Burgonyák előkészítése
-
175g burgonya101 kcal
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
11g lilahagyma4 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
25g tömlős krémsajt45 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
A töltelék elkészítése
Összesen
632
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
Burgonyák előkészítése
-
700g burgonya404 kcal
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
22g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
A töltelék elkészítése
Összesen
2527
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
Burgonyák előkészítése
-
45.7g burgonya26 kcal
-
14.7g csirkemellfilé18 kcal
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
2.9g lilahagyma1 kcal
-
6.5g főzőtejszín9 kcal
-
6.5g tömlős krémsajt12 kcal
-
1.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
6.5g vaj47 kcal
-
6.5g trappista sajt23 kcal
-
6.5g füstölt sajt21 kcal
A töltelék elkészítése
Összesen
165
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.5 g
Zsír
-
Összesen 44.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 243 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2992.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 356 mg
-
Nátrium 2322 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 195.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 317 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 312 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
632
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.9 g
Zsír
-
Összesen 176.8 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 971 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11969.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 922 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 1425 mg
-
Nátrium 9286 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 782 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1269 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 632 mg
-
Retinol - A vitamin: 1248 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 250 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 486 micro
Összesen
2527
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 781.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 606 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
Burgonyák előkészítése
-
7 db burgonya
-
1 db csirkemellfilé
-
2 db tojássárgája
-
0.5 közepes fej lilahagyma
-
100 ml főzőtejszín
-
2 ek só
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
1 teáskanál szerecsendió
-
10 dkg trappista sajt
-
10 dkg füstölt sajt
A töltelék elkészítése
Elkészítés
Burgonyák előkészítése
- Kb. 6-7 (mérettől függ) nagyobb darab főzni való burgonyát héjában felteszünk főni. Kb. 30 perc kell neki, hogy jól megpuhuljon és könnyű legyen kikaparni a közepét.
- Ha a burgonya megfőtt, meghámozzuk, majd hosszában félbevágjuk, és egy teáskanállal kikaparjuk a belsejét úgy, hogy elég vékony legyen, de ne lyukadjon ki, illetve lehetőleg ne hulljon darabokra. Kis "bölcsőket"formálunk belőle, hogy jól megtölthessük a masszával.
A töltelék elkészítése
- A filézett csirkemellet apró darabokra szeleteljük, ízesítjük sóval, borssal, majorannával, és kevés olívaolajon vagy vajon gyorsan átsütjük, de elő is főzhetjük. Minél kisebbek a szeletek, annál jobb, elősütés után tovább apríthatjuk a darabokat.
- Az apróra tört csirkemellet, az előzőleg kikapart burgonyák belsejét, a két tojássárgáját, a tömlős sajtot, az apróra vágott lilahagymát, az előre lereszelt sajt felét a tejszínnel és a fűszerekkel jól összedolgozzuk.
- Kivajazunk egy közepes méretű tepsit, és a félbevágott, kivájt krumpliszeleteket egymás mellé helyezzük.
- Megtöltjük a burgonya szeleteket a kikevert masszával, jó vastagon megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal, és egy kis felmelegített vajjal meglocsoljuk őket. Ha gondoljuk, szórhatunk még rá egy kis sót, borsot.
- Előmelegített sütőben 180-200 fokon először alufóliával lefedve összesütjük kb. 20 perc alatt, majd a fóliát eltávolítva még további kb. 15 percig hagyjuk pirulni. Így belül puha, kívül jó ropogós lesz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 508
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 40310
- Feltöltés dátuma: 2014. július 15.
Ajánló
Mi tejföllel meglocsolva, uborkával, salátával fogyasztjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
zsütibá
6 recept
Gondoltam, összeütök gyorsan egy kis vacsorát. Az elkészítési idő kicsit hosszú, de megéri a fáradságot, mert nagyon finom lesz a végeredmény. Tejföllel mártogatva, salátával, csemegeuborkával pillanatok alatt behabzsoltam az egészet. :)