r
Nosalty Logó

Csirkemellel rakott zöld spárga

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Csirkemellel rakott zöld spárga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 526 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2098 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 526 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.2 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3228 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1462 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    772.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    616 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    822 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1633 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2729 micro
Összesen 2098 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst egy méretes fazékban, mérsékelt tűzön kevés olajon kevergetve üvegesre pirítjuk. Sózzuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Forrni hagyjuk kb. 5 – 6 percig, majd fedővel letakarjuk. Kikapcsoljuk alatta a tüzet és hagyjuk dagadni.
  2. Vizet forralunk egy méretes lábasban. Sózzuk. A spárgát 8 – 10 percig főzzük benne, majd szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük.
  3. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Egy tálba tesszük, összekeverjük a zúzott fokhagymával, egy evőkanál olajjal, sóval. Egy serpenyőben felforrósítunk kevéske olajat és megsütjük benne a húst.
  4. Egy méretesnek ítélt tepsi, vagy hőálló üvegtál aljába terítjük a rizst. Egyenletesen elosztjuk rajta a csirkemelldarabokat. Erre rakosgatjuk a spárgát.
  5. Egy nagyobb tálban összekeverjük a tejszínt a tojással, a sóval, fekete borssal, reszelt sajttal és egy evőkanál olívaolajjal. Egyenletesen ráborítjuk a spárga tetejére.
  6. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. Langyosra hűtve tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 365
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemellel rakott zöld spárga
Lizinka_ 604 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...