r
Nosalty Logó

Csirkemell zöldségesen, gombával és tejszínnel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkemell zöldségesen, gombával és tejszínnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 658 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2635 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1961.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1281 micro
  • β-karotin
    3465 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    648 micro
  • Lut-zea
    1458 micro
Összesen 658 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    265.1 g

Zsír

  • Összesen
    113.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7847.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    532 mg
  • Foszfor
    3070 mg
  • Nátrium
    3392 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2024.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1656 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    109 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    996 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    5125 micro
  • β-karotin
    13859 micro
  • β-crypt
    181 micro
  • Likopin
    2590 micro
  • Lut-zea
    5831 micro
Összesen 2635 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    82 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet kockákra vágjuk, teflonos edényben lepirítjuk és félretessszük.
  2. Az olajon megdinszteljük a karikára vágott sárgarépát, petrezselymet, karalábét, zellerszárat, és hozzáadjuk a császárszalonnát, az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát.
  3. Hozzáadjuk a húst, aláöntünk annyi levest, hogy épp csak ellepje.
  4. Fűszerezzük ételízesítővel, feketeborssal, mustárral.
  5. Amikor majdnem kész a hús, hozzáadjuk a gombát, a paprikát, a paradicsomot, a borsót, a kukoricát és a csíkokra szelt vörökáposztát.
  6. Tejszines habarást készítünk, s a forrásban lévő ételhez adjuk.
  7. Felforraljuk és már kész is.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8995
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 10.

Ajánló

Fehér rizzsel tálaljuk, zöldséggel díszítjük, petrezselyemzölddel megszórjuk. Nagyon jól esett mellé egy pohár félédes fehér bor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tartós, kiadós ételt sikerult ismét összehoznom. Ha gondoljátok, próbáljátok meg, a családomnak ízlik.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...