r
Nosalty Logó

Csirkemájas leveles zöldfűszerekkel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ági78
Csirkemájas leveles zöldfűszerekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 673 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2693 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    123 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    745 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4132 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 673 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.6 g

Zsír

  • Összesen
    159.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3578.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    1605 mg
  • Nátrium
    1427 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16557 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2978 micro
  • Kolin:
    1119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16527 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 2693 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1424 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk, átmossuk hideg vízben, leitatjuk, majd kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A tésztát kiengedjük, és lisztezett deszkán kinyújtjuk úgy, hogy 8 db kb. 12x20 cm-es téglalapot kapjunk. (Én először kicsit nyújtottam a tésztán, négy egyenlő részre vágtam, majd ezeken nyújtottam ki rendesen, és végül feleztem őket, hogy a megfelelő méretet megkapjam.)
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. Egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fűszerezzük, majd rátesszük a darabolt csirkemájat, és 5-7 perc alatt átsütjük. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki, még a sütőben is sülni fog. Nem kell félni, nem fog megkeményedni a sótól.
  5. A májat kicsit hűlni hagyjuk; közben egy tojást felverünk a kenéshez.
  6. A tésztalapok egyik rövid oldalán 3-4 bevágást készítünk derelyevágóval úgy, hogy a vágások ne érjenek el a tészta széléig; a másik oldalra halmozzuk a májat.
  7. A lapok szélét megkenjük tojással, hogy sütéskor ne nyíljanak szét a táskák, a bevágott részt ráhajtjuk a májra, majd egy villával megmintázva, összenyomjuk a tészta széleit.
  8. A táskákat sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, a tetejüket megkenjük tojással, és szép aranypirosra sütjük. (Érdemes ellenőrizni a tészta alját is, nehogy nyers maradjon.)
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40x2
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 204
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 17613
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 10.

Ajánló

Melegen vagy langyosan tálaljuk. Mi bazsalikomos paradicsomsalátával ettük. Nagyon illett hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azt hiszem, már említettem, hogy szeretjük a csirkemájat. Párom szokott egy pékségben venni ehhez hasonló májas táskát. Gondoltam, meglepem egy házi készítésűvel, azért ez mégis más. Nagyon örült neki, és mondta, hogy ez sokkal finomabb! Ennek meg én örültem nagyon.:) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...