r
Nosalty Logó

Csirkemájas burgonyatorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csirkemájas burgonyatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    254 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2114 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    587 micro
Összesen 350 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3067.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1380 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1016.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8688 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1672 micro
  • Kolin:
    989 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8457 micro
  • α-karotin
    288 micro
  • β-karotin
    2478 micro
  • β-crypt
    300 micro
  • Likopin
    5246 micro
  • Lut-zea
    2349 micro
Összesen 1402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    483 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    299 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, megmosott burgonyát kockára vágjuk, sós vízben feltesszük főni.
  2. Még forrón leszűrjük, pici főzővízzel és a tejjel összetörjük (villával), majd összekeverjük az ételízesítővel és a tojássárgákkal.
  3. Közben a csirkemájat mregmossuk, megtisztítjuk, feldaraboljuk vékonyra. A hagymát üvegesre pároljuk, belekeverjük a pirospaprikát, majorannát, beledobjuk a paprikát, paradicsomot, vizet öntünk hozzá, majd beletesszük a májat is. Pár percig kevergetjük, amíg a máj kifehéredik, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, egy tálban összeforgatjuk a májat a burgonyapürével, majd a tojáshabbal.
  5. Kiolajozunk egy kerek tortaformát, morzsával beszórjuk, belesimítjuk a májas burgonyát.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Ha kisült, még melegen levesszük a kapcsos tortaforma szélét, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4105
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 09.

Ajánló

Elkövettem azt a bakit, hogy botmixerrel pürésítettem a májat és a krumplit, a recept szerint csak villával törjük össze. Valószínűleg úgy jobb lett volna, az íze sem annyira "egynemű" és mutatósabb is, ha érződnek benne a darabok. Én majonézes kukoricával tálaltam, ami valahogy jobban fogyott... Hidegen is fogyasztható, szerintem úgy sokkal jobban érvényesülnek az ízek is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi Tina receptgyűjteményben találtam, és régóta szemeztem vele, hogy megsütöm. Valahogy jobban nézett ki képen, mint amilyen lett, a család annyira nem lelkesedett, szerintük inkább süssek pizzát. Még nekem is, aki szereti a sós ízt picit sós volt, pedig a recept szerint még a végén is lehet sózni, ha szükséges (én nem tettem), nekem a só és az ételízesítő együtt is sok volt. A lecsós változat az én ötletem volt, az alapreceptben nincs benne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...