r
Nosalty Logó

Csirkemáj-pörkölt Smaragd konyhától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Smaragd konyha
Csirkemáj-pörkölt Smaragd konyhától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 768 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5514 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    987 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5483 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    1601 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 255 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2492.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1562 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    654.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16541 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2962 micro
  • Kolin:
    991 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    949 micro
  • β-crypt
    179 micro
  • Likopin
    4802 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 768 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2022 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2011 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    587 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat előkészítjük, a hártyákat leszedjük róla, és kockákra vágjuk. Jól megmossuk, szűrőn lecsepegtetjük.
  2. A kockára vágott hagymát olajon megdinszteljük. Mikor már szép üveges, hozzáadjuk az 1 kanál sűrített paradicsomot, sót, borsot, fűszerpaprikát, elkeverjük, és hozzáadjuk a májat. Ezzel is elkeverjük és hozzáadjuk az 1dl vörösbort. Mérsékelt lángon készre főzzük kb. 20 perc alatt.
  3. Amikor már puha a máj, a vízben elkeverjük a lisztet, és felöntjük vele. Összeforraljuk nagyobb lángon, és megszórjuk a 2 csipet majorannával.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 229
  • Össznézettség: 120138
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 13.

Ajánló

Főtt krumplival és házi csalamádéval ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemáj-pörkölt Smaragd konyhától
Smaragd konyha 149 recept

Könnyű és gyorsan elkészíthető vacsora.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...