r
Nosalty Logó

Csirkehúsos rakott brokkoli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csirkehúsos rakott brokkoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 511 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2040 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1209.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1134 micro
Összesen 511 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    153.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4839.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1516 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1595 mg
  • Nátrium
    1385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    769.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1282 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    358 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1403 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4535 micro
Összesen 2040 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsájára szétszedjük, a szárakat levágjuk és külön tesszük. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk a szárakat, és 10 percig lobogó vízben főzzük, majd hozzákeverjük a bimbókat is, és további 5 perc alatt készre főzzük. Szűrőbe öntjük a megfőtt brokkolit, és félretesszük lecsepegni.
  2. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy kevés szárnyas fűszerkeveréket is adhatunk hozzá, majd egy serpenyőben nagyon kevés olívaolajon fehéredésig sütjük, amíg a leve eltűnik alóla.
  3. A zsemlemorzsát nagyon kevés margarinon enyhén megpirítjuk.
  4. A tejfölt összekeverjük a tojással, valamint ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A végén hozzákeverjük a reszelt sajtot. (A sajtból annyit hagyunk, hogy a végén meg tudjuk szórni a tűzálló edénybe lerakott ételt.)
  5. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
  6. Egy tűzálló edény aljára szórjuk a pirított zsemlemorzsa kétharmadát, majd rárakjuk a megfőzött, lecsepegtetett brokkolit. A brokkolit megszórjuk a maradék zsemlemorzsával, majd a megsült csirkemell kockákat tesszük rá.
  7. A kikevert tejfölt egyenletesen a tetejére öntjük (nem baj, ha nem fedi el teljesen), rászórjuk a maradék reszelt sajtot és a margarin késsel apróra vágott darabkáit.
  8. Az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarna lesz a teteje. (kb. fél óra)
  9. Tálalhatjuk önmagában vagy tésztával, esetleg kenyérrel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4633
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, a brokkoli jellegzetes ízével, egészséges és finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...