r
Nosalty Logó

Csirkehúsos rakott brokkoli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csirkehúsos rakott brokkoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 511 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2040 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1209.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1134 micro
Összesen 511 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    153.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4839.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1516 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1595 mg
  • Nátrium
    1385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    769.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1282 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    358 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1403 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4535 micro
Összesen 2040 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsájára szétszedjük, a szárakat levágjuk és külön tesszük. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk a szárakat, és 10 percig lobogó vízben főzzük, majd hozzákeverjük a bimbókat is, és további 5 perc alatt készre főzzük. Szűrőbe öntjük a megfőtt brokkolit, és félretesszük lecsepegni.
  2. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy kevés szárnyas fűszerkeveréket is adhatunk hozzá, majd egy serpenyőben nagyon kevés olívaolajon fehéredésig sütjük, amíg a leve eltűnik alóla.
  3. A zsemlemorzsát nagyon kevés margarinon enyhén megpirítjuk.
  4. A tejfölt összekeverjük a tojással, valamint ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A végén hozzákeverjük a reszelt sajtot. (A sajtból annyit hagyunk, hogy a végén meg tudjuk szórni a tűzálló edénybe lerakott ételt.)
  5. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
  6. Egy tűzálló edény aljára szórjuk a pirított zsemlemorzsa kétharmadát, majd rárakjuk a megfőzött, lecsepegtetett brokkolit. A brokkolit megszórjuk a maradék zsemlemorzsával, majd a megsült csirkemell kockákat tesszük rá.
  7. A kikevert tejfölt egyenletesen a tetejére öntjük (nem baj, ha nem fedi el teljesen), rászórjuk a maradék reszelt sajtot és a margarin késsel apróra vágott darabkáit.
  8. Az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarna lesz a teteje. (kb. fél óra)
  9. Tálalhatjuk önmagában vagy tésztával, esetleg kenyérrel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4615
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, a brokkoli jellegzetes ízével, egészséges és finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...