r
Nosalty Logó

Csirkehúsos pite, ahogy mi szoktuk

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Stolcz Tünde
Csirkehúsos pite, ahogy mi szoktuk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 735 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2944 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1256 micro
  • α-karotin
    1250 micro
  • β-karotin
    3360 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    15 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 735 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    143.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3387.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1258 mg
  • Nátrium
    1482 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6354 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1155 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5026 micro
  • α-karotin
    4999 micro
  • β-karotin
    13439 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    61 micro
  • Lut-zea
    6019 micro
Összesen 2944 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    272 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Wokban vagy nagy serpenyőben felforrósítjuk a kacsazsírt.
  2. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és ha nem ereszt elég levet, akkor egy kevés vízzel felöntjük, és nagyjából 20 perc alatt lefedve félpuhára pároljuk, hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát.
  3. Közben a zöldségeket felaprítjuk, vagy kivesszük a mélyhűtőből készen, valamint a májat felszeleteljük, a félpuhára megpárolt csirkemellhez tesszük, és együtt tovább pároljuk még 20 percig. Mikor készen van, 1-1,5 evőkanál liszttel besűrítjük. Megkóstoljuk, és ha szükséges, utánasózunk, borsozunk.
  4. A nagyméretű kapcsos tortaformát kibéleljük a tésztával: a tortaformát ráhelyezve mindkét tésztalapból egy-egy kört vágunk a pite aljának és tetejének. A maradékot pedig a forma magasságához igazítva csíkokra vágjuk, ez lesz az oldala. Kibéleljük a formát, és belekanalazzuk az összepárolódott finomságokat.
  5. A második körnek a közepébe egy ötforintosnyi lyukat vágunk, és ráhelyezzük a töltelékre, majd villával több helyen még megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távozni tudjon. A tetejét az oldalán lévő tésztához hozzányomkodjuk, a maradék tésztadarabkákból pedig tetszés szerint feldíszítjük, és megkenjük a felvert tojással az egészet.
  6. Előmelegített sütőben 200-220 °C-on aranybarnára sütjük. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1177
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Stolcz Tünde 1 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...