r
Nosalty Logó

Csirkefalatok Budapest módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ligeti Károly
Csirkefalatok Budapest módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1792 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2792 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2749 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    891 micro
  • Lut-zea
    1373 micro
Összesen 298 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    228.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2087 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5534.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    437 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    3380 mg
  • Nátrium
    991 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1842.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16754 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    387 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    120 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3320 micro
  • Kolin:
    1563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16496 micro
  • α-karotin
    354 micro
  • β-karotin
    2867 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    5346 micro
  • Lut-zea
    8240 micro
Összesen 1792 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    709 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    230 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkehúst csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és 1 ek zsíron megpirítjuk, majd félre tesszük.
  2. A maradék zsíron megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
  3. Ezután rádobjuk a felaprított bacont, a felszeletelt gombát és zöldborsót. Megszórjuk ételízesítővel, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt 10 percet pároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával.
  4. Hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot, végül a kockára vágott májat.
  5. Ha szükséges, még sózzuk, és fedő alatt a máj kifehéredéséig pároljuk. A májnak nem kell sok, hamar megfő, és nyugodtan sózzuk meg, finomabb ha sóval együtt fő, nem fog megkeményedni.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 60686
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 27.

Ajánló

Párolt rizs vagy sült krumpli illik hozzá. Tálalhatjuk külön a pirított csirkehúst és mellé a ragut, de össze is keverhetjük a serpenyőben. Ebben az esetben forraljuk össze, és ezután tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkefalatok Budapest módra
Ligeti Károly 129 recept

Ha valamit Budapest módra készítünk nem hiányozhat belőle a gomba, zöldborsó és libamáj. A klasszikus Budapest bélszín alapján készült étel cseppet pénztárca kímélőbb, könnyedebb nyári ebéd vagy vacsora is lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...