r
Nosalty Logó

Csirkecomb zöldségágyon cserépedényben sütve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Barbi84
Csirkecomb zöldségágyon cserépedényben sütve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

739
Kalória
41g
Fehérje
39.3g
Szénhidrátok
46.6g
Zsír
429.3g
Víz
208.3g
Koleszterin
8g
Rost
9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2954 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    429.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    964 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    3732 micro
  • β-karotin
    9125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1584 micro
Összesen 739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164 g

Zsír

  • Összesen
    186.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4453.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1989 mg
  • Nátrium
    1437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1717.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3857 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    398 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    14930 micro
  • β-karotin
    36501 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    6338 micro
Összesen 2954 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    514 micro
  • β-karotin
    1258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. A répát és a krumplit csíkokra vágjuk. A brokkolit rózsáira szedjük. Vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk. Cserépedénybe helyezzük a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük kb. 1 dl alaplével.
  2. A húsokat tepsibe helyezzük, hagymát vágunk alá, felöntjük kevés olajjal. Sózzuk, borsozzuk. Kb. 30 percig sütjük külön fólia alatt.
  3. Fél óra letelte után a husink is elősült, a krumplink is picit megpuhult. Kedvünk szerint a krumpli mellé helyezzük a további zöldségeket. A tetejére rakjuk a húst, és készre sütjük.
  4. Mielőtt kivesszük a sütőből, megszórhatjuk kevés reszelt sajttal. A levéből pedig lehet készíteni mártást. (Fazékba öntjük, ízesítjük borssal és sóval, felöntjük 1 dl vörösborral. Ételkeményítővel szoktam sűríteni)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: római tál
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A húst kb 30 percig külön tepsibe elősütőm. Addig hagyom a krumplit is párolódni. Ha olyan sütőnk van, amiben több sütőfelületet lehet használni, akkor nincs időveszteségünk se.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!