Csirkecomb tárkonyos-mustáros mártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
35 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
63g csirke alaplé4 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
3g tárkony9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
420
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
71 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
125g csirke alaplé9 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
6g tárkony18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
842
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
56.4g csirkecomb63 kcal
-
10.1g vöröshagyma4 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
11.3g fehérbor9 kcal
-
14.1g csirke alaplé1 kcal
-
0.6g mustár0 kcal
-
5.6g főzőtejszín7 kcal
-
0.7g tárkony2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
94
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 787.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 260 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 190.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
420
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.8 g
Zsír
-
Összesen 55.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 259 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1575.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 521 mg
-
Nátrium 717 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 381.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
842
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkecomb
-
1 ek napraforgó olaj
-
100 ml fehérbor
-
125 ml csirke alaplé
-
1 tk mustár
-
50 ml főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, mossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal fűszerezzük.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A csirkecombokat erős lángon átsütjük, majd kivesszük, és megkenjük őket 1 ek mustárral.
- A visszamaradt pecsenyezsírban megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, felöntjük a borral, 1-2 percig főzzük, majd hozzáöntjük a levest is, a húst belehelyezzük, és lefedve, alacsony hőfokon kb. 1 órat főzzük.
- A húst kivesszük, és melegen tartjuk. A főzőlevet botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt és a maradék mustárt, tovább főzzük, míg besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a tárkonnyal.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 222
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 26693
- Feltöltés dátuma: 2010. június 06.
Ajánló
Tálaljuk szélesmetélttel vagy spagettival.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Az eredeti receptben nyuszicombokat írtak elő, de csirkecombokkal is nagyon finom.