r
Nosalty Logó

Csirkecomb szalonnán sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Csirkecomb szalonnán sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 753 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3765 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 753 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.4 g

Zsír

  • Összesen
    311.8 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3915.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    2144 mg
  • Nátrium
    1130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    908.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1183 micro
Összesen 3765 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fűszereket egy tálban összekeverjük. Alaposan bedörzsöljük a combokat vele, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Közben 4x4 cm-es darabokra vágjuk a szalonnát. 2/3-ad részét tepsibe terítjük, majd ráfektetjük a husikat. Tetejére is teszünk a szalonnából.
  3. Alufóliával letakarjuk,és fél órára a sütőbe toljuk.
  4. Levesszük a fóliát, és további 15 percet sütjük.
  5. Szép ropogósra sülés után burgonyapürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19344
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 20.

Ajánló

Finom hozzá a mexikói köret vagy sült burgonya is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az én drága jó emberemnek szoktam ilyen fűszeres, szalonnás csirkét sütni útravalónak, mikor távol megy az otthonától. 15-20 darabot szoktam készíteni. Nem szárad ki, mivel a szalonna megfelelően zsírosan tartja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...