Csirke lakkozott karalábéval és gyöngyhagymával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
A csirkéhez
-
250g csirke alaplé18 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
225g csirkemell (csontos)329 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
88 kcal
-
7g vaj50 kcal
A zöldségekhez
-
240g karalábé48 kcal
-
150g zöldség alaplé11 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
45g gyöngyhagyma16 kcal
A bouquet garnihoz
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
Összesen
737
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
A csirkéhez
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
450g csirkemell (csontos)658 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
177 kcal
-
14g vaj100 kcal
A zöldségekhez
-
480g karalábé96 kcal
-
300g zöldség alaplé21 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
90g gyöngyhagyma33 kcal
A bouquet garnihoz
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
Összesen
1474
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
A csirkéhez
-
21.6g csirke alaplé2 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
19.4g csirkemell (csontos)28 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.9g földimogyoró olaj8 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
A zöldségekhez
-
20.7g karalábé4 kcal
-
12.9g zöldség alaplé1 kcal
-
8.6g fehérbor7 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
3.9g gyöngyhagyma1 kcal
A bouquet garnihoz
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
8.6g póréhagyma2 kcal
Összesen
63
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 33.5 g
Zsír
-
Összesen 44.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2096.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 369 mg
-
Nátrium 1453 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 445.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 410 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1689 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2144 micro
Összesen
737
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 66.9 g
Zsír
-
Összesen 89.9 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 290 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4193.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 279 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 738 mg
-
Nátrium 2906 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 890.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 595 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 304 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 820 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 260 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3379 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4289 micro
Összesen
1474
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
-
0.5 l csirke alaplé
-
4 szem fekete bors
-
2 ek földimogyoró olaj
-
1 ek vaj
A zöldségekhez
-
3 dl zöldség alaplé
-
2 dl fehérbor
-
1 ek vaj
-
0.5 ek cukor
-
1 csokor petrezselyem
-
6 db gyöngyhagyma
A bouquet garnihoz
-
2 szál petrezselyem
-
2 db zsálya
-
1 db babérlevél
Elkészítés
A csirkéhez
- A csirke elkészítése:
- Az alaplevet felforralom, majd beledobom az ízesítő csokrot. A lángról leveszem, majd lefedem és félreteszem, mint egy teát.
- A csirkét megtiszítom és levágom a csontról.Kettévágom középen, vigyázva a bőrre.
- Ha az alaplé újra forr, a lángot lezárom, majd a két csirkemellet beledobom. Lefedve 12-13 percig áztatom a csirkét.
- Egy öntött vas vagy rozsdamentes acél serpenyőt felmelegítek. Földimogyoró (vagy bármi mást ami jól bírja a meleget) olajat locsolok a serpenyőbe és ahogy füstölni kezd egyből beleteszem a csirkét bőrével lefelé.
- Egy hosszú csipesszel nyomom a csirkét lefelé, hogy ne képződjön gőz alatta.Világosbarnára pirítom a csirke bőrét majd megfordítom, egy-egy evőkanál vajat is dobok mellé.
- Kb. 2 percig pirítom a csirkét a habzó vajban, esetleg kanalazok a bőrére.
- A zöldségek elkészítése:
- Az alaplevet megfőzöm egy nappal korábban, majd leszűröm, és kihűtöm.
- A karalábékat hosszúkás hasábokra vágom és felteszem a hideg levesben alacsony lángon főni. A hagymákkal egy másik lábasban ugyanígy járok el.
- Amikora karalábék még roppanósak, a hagymák üvegesek és puhák, kiveszem őket és a főzőlevet beforralom.
- Amikor már csak pár evőkanálnyi maradt a levesből, beleteszem a cukort és a vajat.
- Ha forrni kezd, visszateszem a zöldségeket és addig forgatom őket a vajas lében, amíg fényesek nem lesznek.Egy jó csipet pertezselymet és újhagymat adok hozzá. Azonnal tálalom.
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 19713
- Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 20.
Ajánló
További képek és receptek a www.chaudfroid.blogspot.com oldalon!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Koranyári zöldségek és házi csirke.