r
Nosalty Logó

Csirke lakkozott karalábéval és gyöngyhagymával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirke lakkozott karalábéval és gyöngyhagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A zöldségekhez

A bouquet garnihoz

Összesen 737 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A zöldségekhez

A bouquet garnihoz

Összesen 1474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A zöldségekhez

A bouquet garnihoz

Összesen 63 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2096.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    1453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    410 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1689 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2144 micro
Összesen 737 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4193.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    2906 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    304 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    820 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3379 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4289 micro
Összesen 1474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A zöldségekhez

A bouquet garnihoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirke elkészítése:
  2. Az alaplevet felforralom, majd beledobom az ízesítő csokrot. A lángról leveszem, majd lefedem és félreteszem, mint egy teát.
  3. A csirkét megtiszítom és levágom a csontról.Kettévágom középen, vigyázva a bőrre.
  4. Ha az alaplé újra forr, a lángot lezárom, majd a két csirkemellet beledobom. Lefedve 12-13 percig áztatom a csirkét.
  5. Egy öntött vas vagy rozsdamentes acél serpenyőt felmelegítek. Földimogyoró (vagy bármi mást ami jól bírja a meleget) olajat locsolok a serpenyőbe és ahogy füstölni kezd egyből beleteszem a csirkét bőrével lefelé.
  6. Egy hosszú csipesszel nyomom a csirkét lefelé, hogy ne képződjön gőz alatta.Világosbarnára pirítom a csirke bőrét majd megfordítom, egy-egy evőkanál vajat is dobok mellé.
  7. Kb. 2 percig pirítom a csirkét a habzó vajban, esetleg kanalazok a bőrére.
  8. A zöldségek elkészítése:
  9. Az alaplevet megfőzöm egy nappal korábban, majd leszűröm, és kihűtöm.
  10. A karalábékat hosszúkás hasábokra vágom és felteszem a hideg levesben alacsony lángon főni. A hagymákkal egy másik lábasban ugyanígy járok el.
  11. Amikora karalábék még roppanósak, a hagymák üvegesek és puhák, kiveszem őket és a főzőlevet beforralom.
  12. Amikor már csak pár evőkanálnyi maradt a levesből, beleteszem a cukort és a vajat.
  13. Ha forrni kezd, visszateszem a zöldségeket és addig forgatom őket a vajas lében, amíg fényesek nem lesznek.Egy jó csipet pertezselymet és újhagymat adok hozzá. Azonnal tálalom.
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19713
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 20.

Ajánló

További képek és receptek a www.chaudfroid.blogspot.com oldalon!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Koranyári zöldségek és házi csirke.

Hozzávalók

A csirkéhez

A zöldségekhez

A bouquet garnihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...