Csirke Cordon bleu zöldkörettel és sonkás rizzsel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Juhász István
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
Cordon Bleu
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
33g zsemlemorzsa132 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g napraforgó olaj94 kcal
Zöldköret
-
50g zöldborsó41 kcal
-
50g csemegekukorica43 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
17g víz0 kcal
Sonkás rizs
-
50g rizs179 kcal
-
17g sonka23 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
1390
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
Cordon Bleu
-
1200g csirkemellfilé1440 kcal
-
300g sonka414 kcal
-
300g sajt1056 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
255g napraforgó olaj564 kcal
Zöldköret
-
300g zöldborsó243 kcal
-
300g csemegekukorica258 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g víz0 kcal
Sonkás rizs
-
300g rizs1074 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
8332
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
Cordon Bleu
-
25.9g csirkemellfilé31 kcal
-
6.5g sonka9 kcal
-
6.5g sajt23 kcal
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
4.3g zsemlemorzsa17 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.5g napraforgó olaj12 kcal
Zöldköret
-
6.5g zöldborsó5 kcal
-
6.5g csemegekukorica6 kcal
-
5.2g sárgarépa2 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
2.2g víz0 kcal
Sonkás rizs
-
6.5g rizs23 kcal
-
2.2g sonka3 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.5g víz0 kcal
Összesen
179
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 89.7 g
Zsír
-
Összesen 66.8 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 429 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3100.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 472 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 937 mg
-
Nátrium 1438 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 412.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 820 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 147 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 278 micro
-
Kolin: 334 mg
-
Retinol - A vitamin: 463 micro
-
α-karotin 1256 micro
-
β-karotin 3644 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2276 micro
Összesen
1390
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 538.3 g
Zsír
-
Összesen 400.6 g
-
Telített zsírsav 182 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 2575 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18600.7 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 538 mg
-
Kálcium 2831 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 893 mg
-
Foszfor 5623 mg
-
Nátrium 8629 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 607 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 2472.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4922 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 219 mg
-
D vitamin: 273 micro
-
K vitamin: 881 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 157 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1665 micro
-
Kolin: 2005 mg
-
Retinol - A vitamin: 2776 micro
-
α-karotin 7538 micro
-
β-karotin 21863 micro
-
β-crypt 367 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 13654 micro
Összesen
8332
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 402.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 163 micro
-
β-karotin 473 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 295 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
Cordon Bleu
-
1.2 kg csirkemellfilé
-
12 dkg finomliszt
-
5 db tojás
-
20 dkg zsemlemorzsa
-
himalája só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 dl napraforgó olaj
Zöldköret
-
30 dkg zöldborsó
-
30 dkg csemegekukorica
-
3 közepes db sárgarépa
-
15 dkg vaj
-
himalája só ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
Sonkás rizs
-
30 dkg rizs
-
10 dkg sonka
-
1 közepes db vöröshagyma
-
5 dkg vaj
-
himalája só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 dl víz
Elkészítés
Cordon Bleu
- Megtisztítjuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, majd folpackban kiklopfoljuk a húst. Mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Előkészítjük a sonkát, lereszeljük a sajtot, majd a hússzeletekre helyezünk 2 szelet sonkát és egy maréknyi sajtot, és szorosan feltekerjük (ha kisebbek a szeletek, akkor érdemes fogpiszkálóval összetűzni, hogy ne nyíljanak szét). Ha kész vagyunk, akkor tálcára helyezzük a roládokat, folpackkal fedjük, majd hűtőben pihentetjük, közben elkészítjük a köreteket.
- Kb. 30-40 perc pihentetés után (duplán) bepanírozzuk a húsokat a következőképpen: először lisztben forgatjuk meg, majd sóval felvert tojásba, zsemlemorzsába, majd ismét tojásba, és végül zsemlemorzsában hempergetjük meg a húsokat.
- Felhevítjük az olajat egy serpenyőben, és minden oldalát aranybarnára sütjük közepes hőfokozaton (kb. 20 perc).
Zöldköret
- Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A sárgarépát egyforma pici kockákra vágjuk, a kukoricát lehasítjuk a csutkáról, a petrezselymet felaprítjuk.
- Mindegyik zöldséget külön kis lábasban pároljuk, így edényenként 5-5 dkg vajat melegítünk, majd beletesszük az adott zöldséget, sózzuk, petrezselymet szórunk rá, esetleg kevés vízzel felöntjük, és kb. 10-12 perc alatt puhára pároljuk.
- Míg a hús elkészül, a köreteket melegen tartjuk.
Sonkás rizs
- Átmossuk a rizst, szűrőn lecsepegtetjük. Megtisztítjuk, megmossuk a vöröshagymát felaprítjuk, a sonkát 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
- A vajat felhevítjük egy lábasban, majd beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Utána hozzáadjuk a sonkát, majd a rizst, és pár percig pirítjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, és az egészet puhára főzzük (rizsfajtától függ, de kb. 10-15 perc). Tálalás előtt még fedő alatt pár percig pihentetjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2797
- Feltöltés dátuma: 2020. július 03.
Ajánló
Frissen aprított petrezselyemmel és reszelt füstölt sajttal tálalom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Juhász István
36 recept
Korábban csak étteremben fogyasztottuk a Cordon bleut, mert úgy gondoltam, hogy nagyon macerás az elkészítése, ha igényes és finom körettel szeretném tálalni. Ez a recept ezt cáfolja, mert ugyan 2 óra folyamatos munka, viszont a végeredmény sokkal jobb, mint eddig bárhol is ettük.