r
Nosalty Logó

Csirke Cordon bleu zöldkörettel és sonkás rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juhász István
Csirke Cordon bleu zöldkörettel és sonkás rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Cordon Bleu

Zöldköret

Sonkás rizs

Összesen 1390 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Cordon Bleu

Zöldköret

Sonkás rizs

Összesen 8332 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Cordon Bleu

Zöldköret

Sonkás rizs

Összesen 179 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3100.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    937 mg
  • Nátrium
    1438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    820 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    463 micro
  • α-karotin
    1256 micro
  • β-karotin
    3644 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2276 micro
Összesen 1390 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    538.3 g

Zsír

  • Összesen
    400.6 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    2575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18600.7 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    538 mg
  • Kálcium
    2831 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    893 mg
  • Foszfor
    5623 mg
  • Nátrium
    8629 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2472.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4922 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    881 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    157 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1665 micro
  • Kolin:
    2005 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2776 micro
  • α-karotin
    7538 micro
  • β-karotin
    21863 micro
  • β-crypt
    367 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    13654 micro
Összesen 8332 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Cordon Bleu

Zöldköret

Sonkás rizs

Elkészítés

Cordon Bleu

  1. Megtisztítjuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, majd folpackban kiklopfoljuk a húst. Mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. Előkészítjük a sonkát, lereszeljük a sajtot, majd a hússzeletekre helyezünk 2 szelet sonkát és egy maréknyi sajtot, és szorosan feltekerjük (ha kisebbek a szeletek, akkor érdemes fogpiszkálóval összetűzni, hogy ne nyíljanak szét). Ha kész vagyunk, akkor tálcára helyezzük a roládokat, folpackkal fedjük, majd hűtőben pihentetjük, közben elkészítjük a köreteket.
  3. Kb. 30-40 perc pihentetés után (duplán) bepanírozzuk a húsokat a következőképpen: először lisztben forgatjuk meg, majd sóval felvert tojásba, zsemlemorzsába, majd ismét tojásba, és végül zsemlemorzsában hempergetjük meg a húsokat.
  4. Felhevítjük az olajat egy serpenyőben, és minden oldalát aranybarnára sütjük közepes hőfokozaton (kb. 20 perc).

Zöldköret

  1. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A sárgarépát egyforma pici kockákra vágjuk, a kukoricát lehasítjuk a csutkáról, a petrezselymet felaprítjuk.
  2. Mindegyik zöldséget külön kis lábasban pároljuk, így edényenként 5-5 dkg vajat melegítünk, majd beletesszük az adott zöldséget, sózzuk, petrezselymet szórunk rá, esetleg kevés vízzel felöntjük, és kb. 10-12 perc alatt puhára pároljuk.
  3. Míg a hús elkészül, a köreteket melegen tartjuk.

Sonkás rizs

  1. Átmossuk a rizst, szűrőn lecsepegtetjük. Megtisztítjuk, megmossuk a vöröshagymát felaprítjuk, a sonkát 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A vajat felhevítjük egy lábasban, majd beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Utána hozzáadjuk a sonkát, majd a rizst, és pár percig pirítjuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, és az egészet puhára főzzük (rizsfajtától függ, de kb. 10-15 perc). Tálalás előtt még fedő alatt pár percig pihentetjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2797
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 03.

Ajánló

Frissen aprított petrezselyemmel és reszelt füstölt sajttal tálalom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirke Cordon bleu zöldkörettel és sonkás rizzsel
Juhász István 36 recept

Korábban csak étteremben fogyasztottuk a Cordon bleut, mert úgy gondoltam, hogy nagyon macerás az elkészítése, ha igényes és finom körettel szeretném tálalni. Ez a recept ezt cáfolja, mert ugyan 2 óra folyamatos munka, viszont a végeredmény sokkal jobb, mint eddig bárhol is ettük.

Hozzávalók

Cordon Bleu

Zöldköret

Sonkás rizs

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...