r
Nosalty Logó

Csirke cacciatore á la Jamie Oliver - másként

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Linda
Csirke cacciatore á la Jamie Oliver - másként
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

920
Kalória
63.8g
Fehérje
116.4g
Szénhidrátok
21.7g
Zsír
371.6g
Víz
150.5g
Koleszterin
8.3g
Rost
14.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2759 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2462.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    1050 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    371.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    23158 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 920 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7388.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    2437 mg
  • Nátrium
    3149 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1114.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1108 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1324 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 2759 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3968 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

  1. A csirkét és a gombát 1 cm-es darabokra vágjuk. Megpirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a fűszereket és a fokhagymát. Tovább pirítjuk.
  2. Felöntjük a passzátával, beletesszük a csilit, a balzsamecetet, szükség szerint cukrot.
  3. Ha friss bazsalikomot használunk, azt csak a főzés legvégén tegyük bele. Ha nem, akkor az elején.
  4. Közben tésztát is főzünk. Jamie szerint, ha előzőleg felforraljuk a vizet a vízforralóban, gyorsabb lesz.
  5. Reszelt sajttal tálaljuk (én trappistát használtam).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Ezt a receptet a Jamie 15 perces kajái c. könyvben találtam, és egy kicsit átdolgoztam, a saját ízlésünk szerint. Az eredeti receptben csiperkegomba helyett 12 dkg laskagomba és 12 dkg apró barna csiperke szerepel, van benne még 4 szelet füstölt szalonna, 2 szardellafilé, 2 marinált piros paprika, 1 marék magozatlan fekete olívabogyó, 60 ml chianti bor, és friss bazsalikommal írja, én szárítottat használtam. A balzsamecetet én tettem hozzá, a többi ugyanaz, kiegészítve a fentebb leírt hozzávalókkal. Nekem sose sikerülnek ezek a receptek 15 perc alatt, bár van robotgépem és vízforralóm, amivel elvileg fel lehet gyorsítani a folyamatot. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Lakodalmas barackok

A lakodalmas barackok a mulatós lagzik, egyik elmaradhatatlan, ám szinte ehetetlenül tömény aprósüteménye, amit persze mindenki imád. Legalábbis egyet biztosan megeszik belőle, mert ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!