r
Nosalty Logó

Csípős harcsapaprikás kapros túrós csuszával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Csípős harcsapaprikás kapros túrós csuszával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hal alaplé

Csípős harcsapaprikás

Összesen 411 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hal alaplé

Csípős harcsapaprikás

Összesen 1638 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hal alaplé

Csípős harcsapaprikás

Összesen 36 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2665.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    2047 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 411 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    130.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10661.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1856 mg
  • Nátrium
    8187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    3287.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1251 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    819 micro
Összesen 1638 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    119 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 36 kcal

Hozzávalók

Hal alaplé

Csípős harcsapaprikás

Elkészítés

Hal alaplé

  1. A kifilézett harcsa részeit tegyük egy fazék hideg vízbe, sózzuk meg, és adjuk hozzá a zöldségeket.
  2. Forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük, amíg a felére redukálódik az alaplé. Nagyjából 2-3 óra készül el.
  3. Ezután szűrjük le az alaplevet, és tegyük félre.

Csípős harcsapaprikás

  1. Futtassuk meg először a finomra vágott vöröshagymát az olívaolajon, majd adjuk hozzá az apró kockákra vágott paprikát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, kissé pirítsuk át. Amikor kissé lepirult, mehet bele a paradicsom is, futtassuk át, majd húzzuk félre.
  2. Szórjuk meg fűszerpaprikával, és adjuk hozzá az Erős Pista darált csípőspaprikát is. Forgassuk át, majd öntsük fel hal alaplével.
  3. Főzzük 5-10 percig a pörkölt alapot. Eközben keverjük ki a tejfölös habarást is.
  4. Sűrítsük be az alapot, majd turmixoljuk simára.
  5. A harcsát vágjuk fel nagyobb darabokra, majd tegyük az alapba. Lassú tűzön főzzük készre a paprikást, nagyjából 5-10 perc alatt, s közben időnként, finoman kevergessük meg.
  6. Az elkészült harcsapaprikáshoz kapros túrós csuszát ajánlunk köretnek.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 1458
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A harcsapaprikás egy egészen kiváló pörkölt fajta, aminek igazán jól áll a pikáns ízvilág. A tejfölös habarástól kellemesen krémessé válik, amihez köretnek a kapros túrós csuszát tudjuk ajánlani. Haltepertővel megszórva lesz teljesen kerek az élmény.

Hozzávalók

Hal alaplé

Csípős harcsapaprikás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...