Csípős harcsapaprikás kapros túrós csuszával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
Hal alaplé
-
50g afrikai harcsa60 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3g só0 kcal
-
500g víz0 kcal
Csípős harcsapaprikás
-
6g olívaolaj53 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
175g hal alaplé12 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
150g afrikai harcsa179 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
411
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
Hal alaplé
-
200g afrikai harcsa238 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
11g só0 kcal
-
2000g víz0 kcal
Csípős harcsapaprikás
-
24g olívaolaj212 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
700g hal alaplé49 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
600g afrikai harcsa714 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1638
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
Hal alaplé
-
4.6g afrikai harcsa5 kcal
-
2.1g vöröshagyma1 kcal
-
2.3g paprika0 kcal
-
2.3g paradicsom0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
46.1g víz0 kcal
Csípős harcsapaprikás
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
2.1g vöröshagyma1 kcal
-
2.3g paprika0 kcal
-
2.3g paradicsom0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
3.5g fehérbor3 kcal
-
16.1g hal alaplé1 kcal
-
0.9g tejföl2 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
13.8g afrikai harcsa16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
36
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 32.7 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2665.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 464 mg
-
Nátrium 2047 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 821.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 313 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
411
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 130.6 g
Zsír
-
Összesen 80.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 464 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10661.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 1856 mg
-
Nátrium 8187 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 3287.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 175 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 571 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 236 micro
-
β-karotin 1251 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 819 micro
Összesen
1638
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 75.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 119 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
36
kcal
Hozzávalók
Hal alaplé
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 db paprika
-
1 db paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 l víz
Csípős harcsapaprikás
-
3 ek olívaolaj
-
1 db vöröshagyma
-
1 db paprika
-
1 db paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
1.5 dl fehérbor
-
700 ml hal alaplé
-
2 ek tejföl
-
1 púpozott ek finomliszt
-
600 g afrikai harcsa
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
Elkészítés
Hal alaplé
- A kifilézett harcsa részeit tegyük egy fazék hideg vízbe, sózzuk meg, és adjuk hozzá a zöldségeket.
- Forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük, amíg a felére redukálódik az alaplé. Nagyjából 2-3 óra készül el.
- Ezután szűrjük le az alaplevet, és tegyük félre.
Csípős harcsapaprikás
- Futtassuk meg először a finomra vágott vöröshagymát az olívaolajon, majd adjuk hozzá az apró kockákra vágott paprikát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, kissé pirítsuk át. Amikor kissé lepirult, mehet bele a paradicsom is, futtassuk át, majd húzzuk félre.
- Szórjuk meg fűszerpaprikával, és adjuk hozzá az Erős Pista darált csípőspaprikát is. Forgassuk át, majd öntsük fel hal alaplével.
- Főzzük 5-10 percig a pörkölt alapot. Eközben keverjük ki a tejfölös habarást is.
- Sűrítsük be az alapot, majd turmixoljuk simára.
- A harcsát vágjuk fel nagyobb darabokra, majd tegyük az alapba. Lassú tűzön főzzük készre a paprikást, nagyjából 5-10 perc alatt, s közben időnként, finoman kevergessük meg.
- Az elkészült harcsapaprikáshoz kapros túrós csuszát ajánlunk köretnek.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 1458
- Feltöltés dátuma: 2023. november 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A harcsapaprikás egy egészen kiváló pörkölt fajta, aminek igazán jól áll a pikáns ízvilág. A tejfölös habarástól kellemesen krémessé válik, amihez köretnek a kapros túrós csuszát tudjuk ajánlani. Haltepertővel megszórva lesz teljesen kerek az élmény.