r
Nosalty Logó

Csípős-fűszeres fehérbab-hummusz

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kobalt 1995
Csípős-fűszeres fehérbab-hummusz
adag
Előkészítés
perc
  • 20% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 20% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1293 kcal
  • 20% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 20% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1562.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 431 kcal
  • 20% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4687.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    983 mg
  • Nátrium
    2389 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1001 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1293 kcal
  • 20% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1424.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 393 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puhára főzött fehér babot helyezzük egy tálba, majd keverjük el a sóval és a fűszerekkel.
  2. Ezután adjunk hozzá négy evőkanál extra szűz olívaolajat és egy evőkanál frissen facsart citromlevet.
  3. Ha rusztikusabb állagúra szeretnénk a hummuszunkat, akkor a pépesítést végezzük egy villával. Felváltva nyomkodjuk, és keverjük, amíg össze nem áll a massza.
  4. Ha krémesebb, simább állagot szeretnénk elérni, akkor érdemes botmixert használni, de akár aprítógépbe is önthetjük a keverőtál tartalmát.
  5. Ha a krém elérte a kívánt, sűrű állagot (az olaj és a citromlé teljesen elkeveredett a babpürével), akkor helyezzük egy jól záródó tálba, és tegyük a hűtőbe legalább három órára, hogy az ízek összeérjenek. Ezt követően fogyasztható, és hideg hűtőben minimum 4-5 napig eláll.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1258
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 13.

Ajánló

Remekül illik szendvicsekbe, pirítóshoz, vagy akár tortilla chipshez mártogatni.  Töltelékként (pl. paprikába, paradicsomba töltve) is érdemes kipróbálni, úgy is elég ütős.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Kobalt 1995 6 recept

A méltán népszerű közel-keleti csicseriborsós mártogatósnak egy újragondolt, kissé a mexikói ételekre hajazó, chilis-babos változatát készítettem el. Sós-csípős-fűszeres-savanyú; egy igazi ízkavalkád, amivel szinte bármilyen ételt ütősebbé lehet tenni, és mártogatáshoz is kiváló. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...