Csípős fasírtfalatok
- 17% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fasírtgolyókhoz
-
63g darált marhahús89 kcal
-
63g darált sertéshús114 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
94g tej53 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
A tapasokhoz
-
38g kifli105 kcal
-
44g sajt154 kcal
-
38g csemegeuborka9 kcal
- 17% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fasírtgolyókhoz
-
500g darált marhahús710 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
216g zsemle590 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
750g tej420 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
28g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
A tapasokhoz
-
300g kifli837 kcal
-
350g sajt1232 kcal
-
300g csemegeuborka71 kcal
- 17% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fasírtgolyókhoz
-
14.9g darált marhahús21 kcal
-
14.9g darált sertéshús27 kcal
-
6.4g zsemle18 kcal
-
6.6g tojás8 kcal
-
22.3g tej13 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
A tapasokhoz
-
8.9g kifli25 kcal
-
10.4g sajt37 kcal
-
8.9g csemegeuborka2 kcal
- 17% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.7 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3293.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 525 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 546 mg
-
Nátrium 2084 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 168.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
- 17% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 389.7 g
Zsír
-
Összesen 238.5 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1771 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 26346.7 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 525 mg
-
Kálcium 4200 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 493 mg
-
Foszfor 4370 mg
-
Nátrium 16668 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 316.7 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1345.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1524 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 31 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 322 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 82 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 627 micro
-
Kolin: 1504 mg
-
Retinol - A vitamin: 1517 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1140 micro
- 17% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 785.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 497 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Hozzávalók
A fasírtgolyókhoz
-
50 dkg darált marhahús
-
50 dkg darált sertéshús
-
4 db zsemle
-
4 db tojás
-
7.5 dl tej
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
4 tk só
-
3 teáskanál bors
-
2 tk csípős fűszerpaprika
-
2 teáskanál fűszerpaprika
A tapasokhoz
-
6 db kifli
-
30 dkg csemegeuborka
Elkészítés
A fasírtgolyókhoz
- A fasírtokat egy nappalfogyasztás előttelkészítjük a következő módon: a zsemléket apró darabokra tépkedjük, és leöntjük a tejjel. 10 percre félretesszük állni.
- Ahagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre dinszteljük.
- Azsemléket kicsavarjuk, a kétféle darált hússal együttegy nagy tálba tesszük. Hozzákeverjük a tojásokat, a hagymát, a fűszereket, a fokhagymát hozzápréseljük.
- Összedolgozzuk a masszát, kicsit meg lehet kóstolni, hogy a fűszerezése megfelelő-e
- Vizes kézzel akkora gombócokat formázunk belőlük, amelyek jól mutatnak egy kiflikarikán.
- Szilikonal bélelt sütőlapra tesszük, és kb. 200 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük őket. (Néha azért nézzünk rájuk, sütője válogatja, hogy mennyi szükséges nekik. Félidőben kicsit meg kell rázogatni a tepsit, hogy minden oldalon szépen megpiruljon.)
- A kifliket és az uborkátkarikára vágjuk, a sajtot kockákra. A kiflikarikákra teszünk egy darabsajtot, egy-egy golyócskát, és egy karika uborkát, az egészet hosszában átszúrjuk egy fogpiszkálóval. (Ennél a mennyiségnél ez kb. fél órát vesz igénybe. Ha van segítségünk, 10 percre is csökkenhet az idő.)
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 330
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 38067
- Feltöltés dátuma: 2010. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hát, ez egy igazi balesetrecept. Az első baleset az volt, hogy pár éve kész fasírtmasszával a konyhában vettem észre, hogy nincsen otthon olaj a sütéshez. Volt viszont muffinsütőm! Pici vajjal vagy margarinnal kikenve tökéletes eredeti fasírtformákat gyárthatunk, azzal a különbséggel, hogy sokkal-sokkal finomabbak és intenzívebb ízűek lesznek, sőt, még olajszag sem lesz a konyhában (na meg jóval alacsonyabb a kalóriatartalmuk is...) Na, azóta sem sütöttem olajban fasírtot, szerintem már nem is fogok. A fasírtgolyócskáknak pedig bőven jó a szilikonlap (azért ha se lap, se sütőpapír nincsen kéznél, kicsit kenjük ki a tepsi alját, le ne ragadjanak). A második számú baleseti újítás a csípős paprika volt. Szilveszterkor Kata barátnőm konyhájában - számomra viszonylag ismeretlen terepen - nagy beszélgetés közben készítettem a hozzávalókat, és nem vettem észre, hogy csemege helyett csípős fűszerpaprikát lapátolok nagy serényen a masszába. Mire észbekaptunk, már késő volt. És milyen szerencse! Sokkal izgalmasabb és pikánsabb lett, mint a hagyományos verzió. Egyébként, ha későn kapunk észbe, semmi baj nem történik, ha a meleg fasírtokból készítjük el a falatkáinkat. Szerintem finomabb, ha egy napot állni hagyjuk, de ez magánvélemény!:)