r
Nosalty Logó

Csikós tokány Ligeti Károlytól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ligeti Károly
Csikós tokány Ligeti Károlytól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3638 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 606 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.8 g

Zsír

  • Összesen
    251 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4591.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2680 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1662.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    790 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    2341 micro
  • β-crypt
    261 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1596 micro
Összesen 3638 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    222 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kockára vágott szalonnából kiolvasztjuk a zsírt, majd rádobjuk a felaprított vöröshagymát, fokhagymát, és megdinszteljük rajta.
  2. Megszórjuk őrölt fűszerpaprikával, hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot, majd a csíkokra vágott húst. Ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, ráöntjük konyakot, elkeverjük, és a hús puhulásáig fedő alatt főzzük. Ha elfő a leve, vízzel pótoljuk.
  3. A keményítőt, tejfölt és a bort elkeverjük egy tálban, merjünk rá a forró pörköltléből. Simára keverjük, és visszaöntjük a húshoz, elkeverjük, egyet forralunk rajta, és tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 25190
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 30.

Ajánló

Galuskát vagy kifőtt tésztát kínálunk mellé. Én kimondottan szeretem a céklát is mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csikós tokány Ligeti Károlytól
Ligeti Károly 129 recept

Ha tokány, akkor megy bele egy kis konyak. Nagyon régen hallottam egy szakács barátomtól, hogy a konyak megóvja a húst a szétfőléstől, amellett hogy puhára fő. Tapasztalatból mondhatom, akár tűzhelyen vagy bográcsban készül az étel, akár sertés, vagy marha, nem esik szét a hús. Persze, a kevergetéssel is óvatosan!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...