r
Nosalty Logó

Csikós tokány hagymás nokedlivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Csikós tokány hagymás nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tokányhoz

A nokedlihez

Összesen 1324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tokányhoz

A nokedlihez

Összesen 6612 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tokányhoz

A nokedlihez

Összesen 199 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 1324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    249.1 g

Zsír

  • Összesen
    405.4 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    1344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5491.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    435 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    3017 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2053.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    266 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    794 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    1974 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2065 micro
Összesen 6612 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    233 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A tokányhoz

A nokedlihez

Elkészítés

A tokányhoz

  1. A húst csíkokra, a szalonnát, a meghámozott paradicsomot, a paprikát és a hagymát apró darabokra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük.
  2. A szalonnát addig pirítjuk, amíg kiolvad a zsírja, majd ezen dinszteljük meg a hagymát.
  3. Levesszük a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, és belerakjuk a húst, beletesszük a fokhagymát, és megfűszerezzük.
  4. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, lefedve pároljuk tovább. Néha megkevergetjük, és egy kevés vizet öntünk alá. Ha elfőtt a leve, a lisztből, a tejfölből habarást készítünk, ráöntjük a húsra, és összeforraljuk.
  5. A nokedlihez felaprítjuk a hagymát, megfűszerezzük, és megpirítjuk. A tojásból a vízből és a lisztből tésztát gyúrunk, majd szaggatóval galuskát készitünk. A kész nokedlit összekeverjük a hagymával, és ezt tálaljuk a tokány mellé.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 696
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 108863
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csikós tokány hagymás nokedlivel
Salamon Csilla 1202 recept

Most készítettem el először hagymásan a nokedlit, és sokkal finomabb így, mint simán kifőzve.

Hozzávalók

A tokányhoz

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...