r
Nosalty Logó

Csíkos szívtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MandyBaby
Csíkos szívtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A kakaós laphoz

A mákos laphoz

A diós laphoz

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 867 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A kakaós laphoz

A mákos laphoz

A diós laphoz

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 8673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A kakaós laphoz

A mákos laphoz

A diós laphoz

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    934.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 867 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    147.8 g

Zsír

  • Összesen
    508.5 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9344.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    2922 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    927 mg
  • Foszfor
    2545 mg
  • Nátrium
    2715 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    909.4 g
  • Cukor
    551 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    590.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2935 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2789 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1692 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 8673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A kakaós laphoz

A mákos laphoz

A diós laphoz

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Elkészítés

A kakaós laphoz

  1. Elkészítjük a kakaós lapot. Összekeverjük a hozzávalókat, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben készre sütjük. Miután kissé kihűlt a tészta, kivesszük a formából.
  2. A mákos és diós lapokat is ily módon készítjük el.
  3. A krémhez a tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a búzadarát, és készre főzzük a tejbegrízt. Ha kész, hozzáadjuk a cukrokat. Miután kihűlt, belekeverjük a margarint.
  4. A tortaforma aljára tesszük a kakaós lapot, megkenjük a krém felével. Erre kerül a mákos lap, amit megkenünk a maradék krémmel. Végül a diós lapot is ráhelyezzük.
  5. Gőz fölött felolvasztjuk a tortabevonót 1-2 kanál olajjal, majd bevonjuk vele a torta tetejét.
  6. Ha a csoki megdermedt, lekapcsoljuk a forma oldalát, és a kemény habbá vert tejszínnel bevonjuk. (Egy kevés habot félreteszünk a felirat elkészítéséhez.) Majd megszórjuk színes tortadarával.
  7. A félretett habot zacskóba töltjük, és díszítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3262
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MandyBaby 6 recept

Anyósom születésnapjára készítettem el a tortát. Nagyon ízlett mindenkinek!

Hozzávalók

A kakaós laphoz

A mákos laphoz

A diós laphoz

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...