Csíkos süti Éva házias konyhájától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 25% Zsír
tészta
-
63g vaj448 kcal
-
63g cukor242 kcal
-
10 kcal
-
96g tojás121 kcal
-
48 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
11 kcal
-
3g tej1 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g nutella135 kcal
ganache krém
-
38g habtejszín110 kcal
-
38g csokoládé205 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
1538
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 25% Zsír
tészta
-
250g vaj1793 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
385g tojás484 kcal
-
191 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
46 kcal
-
10g tej6 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g nutella539 kcal
ganache krém
-
150g habtejszín438 kcal
-
150g csokoládé819 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
6151
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 25% Zsír
tészta
-
15.7g vaj113 kcal
-
15.7g cukor61 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
24.2g tojás30 kcal
-
3.1g étkezési keményítő12 kcal
-
12.6g finomliszt46 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.6g tej0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.3g nutella34 kcal
ganache krém
-
9.4g habtejszín28 kcal
-
9.4g csokoládé52 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
Összesen
387
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.4 g
Zsír
-
Összesen 93.6 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 502 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 914 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 414 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.8 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 106.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 693 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 278 mg
-
Retinol - A vitamin: 681 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 451 micro
Összesen
1538
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.8 g
Zsír
-
Összesen 374.3 g
-
Telített zsírsav 231 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 2006 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3655.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 619 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 485 mg
-
Foszfor 1656 mg
-
Nátrium 658 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 631.3 g
-
Cukor 393 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 427.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2770 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 312 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 1111 mg
-
Retinol - A vitamin: 2725 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 547 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1804 micro
Összesen
6151
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
387
kcal
Hozzávalók
tészta
-
250 g vaj
-
250 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
7 db tojás
-
50 g étkezési keményítő
-
200 g finomliszt
-
1 kávéskanál sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 ek tej
-
1 csipet só
ganache krém
-
150 ml habtejszín
-
150 g csokoládé
-
1 ek vaj
Elkészítés
tészta
- A tojásokat különválasztjuk, és a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá fölverjük. A lisztet, étkezési keményítőt, sütőport egy tálban összekeverjük.
- A vajat és a cukrokat jól fölhabosítjuk, és a tojások sárgáját egyesével hozzáadva a vajkrémhez keverjük.
- A lisztes keveréket is hozzákeverjük, majd lazán a habbá fölvert tojásfehérjét is belekeverjük.
- Kétfelé öntjük a tésztát, és az egyik felébe a kakaót és a tejet is belekeverjük. Nekem kb. 500 g volt a fele mennyiség.
- Közben fölmelegítjük a sütőt 250 °C grill fokozaton.
- 24x24 cm sütőformát kibélelünk sütőpapírral, és 4 evőkanál világos színű masszát a sütőpapírra egyenletesen rákenünk. Kb. 3 percig sütjük, addig, ameddig kezd egy kis színe lenni, majd a kakaós masszából is 4 evőkanállal rákenünk, és szintén addig sütjük, ameddig kezd egy kis színe lenni. Ismét világos színű masszát kenünk és sütjük. Addig folytatjuk, amíg el nem fogy a massza. (Kb. 35-40 percig tartott nekem a kenegetéssel együtt.) Sütés után alufóliával jól letakarjuk, és úgy hagyjuk kihűlni.
- Miután megsült és kihűlt a tészta, levágjuk a széleit. Egy vonalzóval megmérjük a tészta oldalát, milyen magas, és az eredményként kijövő méretet egyenletesen megjelöljük a tészta tetején, és a méretre fölvágjuk. (Pl. nekem 2 cm magas volt a tésztám, és hosszában 2 cm szélességű szeletekre vágtam föl.)
- Összeállítjuk a sütit. Egy tálcát nagyobb méretű frissentartó fóliával befedünk, majd ráhelyezünk egy tésztaszeletet vízszintes mintázattal Az egyik oldalát megkenjük nugátkrémmel, majd egy másik tésztalapot a krémes oldalához illesztünk úgy, hogy függőlegesen legyen a csíkos minta. Szintén megkenjük a krémmel, és vízszintesen illesztjük hozzá a tésztaszeletet, majd újból megkenjük krémmel az oldalát, és függőleges mintával illesztjük a tésztához. A tetejét megkenjük krémmel, és ellentétesen kezdjük a következő sort összerakni. Olyan, mint a sakktábla, csak itt a vízszintesre a függőleges csíkozás kerül. Így alkotjuk tovább, ameddig elfogynak a tésztaszeletek.
- Miután összeraktuk a sütit, frissentartó fóliába szorosan becsomagoljuk, és pár órát hűtjük.
ganache krém
- A csokit darabokra széttörjük, a tejszínt jól fölmelegítjük, és a csokit és a vajat fölolvasztjuk benne. Kicsit lehűtjük, és a sütit bevonjuk vele.
- Jó étvágyat.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Tepsi mérete: 24 x 24
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 13102
- Feltöltés dátuma: 2018. április 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Éva házias konyhája
159 recept
Az interneten találtam ezt a süti receptet. Egymás után kétszer meg is sütöttem, mert az eredeti recept nekem nagyon tömör volt, kicsit átvariáltam, adtam hozzá egy kevés sütőport, és az étkezési keményítő egy részét helyettesítettem liszttel. Az eredmény sokkal jobb lett, lazább állagú.