r
Nosalty Logó

Csíkos méteres kalács torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Csíkos méteres kalács torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Sima és kakaós piskóták

Krém

Tetejére

Összesen 1048 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Sima és kakaós piskóták

Krém

Tetejére

Összesen 8371 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Sima és kakaós piskóták

Krém

Tetejére

Összesen 306 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    469 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1048 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    474.8 g
  • Telített zsírsav
    283 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6976.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    2089 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2510 mg
  • Nátrium
    1815 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    918.8 g
  • Cukor
    577 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3818 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    979 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3753 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    800 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1551 micro
Összesen 8371 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

Sima és kakaós piskóták

Krém

Tetejére

Elkészítés

Sima és kakaós piskóták

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket a kristálycukor felével kemény habbá verjük.
  2. A sárgákat a kristálycukor másik felével, az olvasztott, de kihűlt vajjal, és a langyos vízzel habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet 2-3 részletben. Ezután óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot.
  4. Egy 23 cm-es tortaformát kivajazunk, megszórjuk liszttel, és a tésztának valamivel kevesebb, mint a felét (kb. 2/5-ét) belesimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük, tűpróba! A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.
  5. A maradék tésztába óvatosan belekeverjük a cukrozatlan kakaóport. Egy 38x38-as tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a kakaós tésztát. Előmelegített 170 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Tűpróba! A megsült piskótalapot kihűtjük.
  6. A kihűlt, kerek piskótát kettévágjuk. A kakaós piskótáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és visszatesszük rá a piskótát. 4 cm-es csíkokra vágjuk.

Krém

  1. A krémhez 5 dl tejet felforralunk. Közben a 2 tasak puncs pudingport a 15 dkg kristálycukorral és 2 dl tejjel simára keverjük. A felforrt tejbe beleöntjük, és sűrű pudingot készítünk belőle. Kihűtjük.
  2. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal és a rummal habos krémet keverünk belőle.
  3. A csíkokra vágott kakaós piskótára kenjük a krém 2/3-át.
  4. A kerek piskóta alsó részét megkenjük a krémmel. Ezután a kakaós, krémmel megkent piskótacsíkot középről elkezdjük körbetekerni. Az összes krémmel megkent csíkot feltekerjük, és mire elfogynak, egy krémes csigát kapunk, és ez pont a kerek piskótalap széléig ér. A kerek piskótalap tetejének az alját is megkenjük a krémmel, és a piskótából tekert csiga tetejére tesszük a krémmel lefelé. A maradék krémmel vékonyan bevonjuk a tortánkat.
  5. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.

Tetejére

  1. A csokoládét felmelegítjük, kihűtjük, és a torta közepére kezdjük csorgatni. Egy lapos késsel elsimítjuk a torta tetején.
  2. Hűtőbe tesszük másnapig, hogy az ízek összeérjenek.
  3. Szeletelve tálaljuk másnap ezt a dekoratív és finom tortát.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16109
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 02.

Ajánló

Ha az oldalára is szeretnénk csokoládét, akkor 20 dkg étcsokoládét olvasztunk fel, és az oldalát is bevonjuk vele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csíkos méteres kalács torta
Gonoszka1 428 recept

Ez a torta karácsony másnapjára készült Eszti keresztlányomnak. Nagyon finom torta. A receptet egy gasztronómiai újságban találtam. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 322 kalória van.

Hozzávalók

Sima és kakaós piskóták

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...