Csíkos méteres kalács torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
Sima és kakaós piskóták
-
41g tojás52 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
24g vaj170 kcal
-
19g víz0 kcal
-
39g finomliszt141 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
3 kcal
Krém
-
11g puncs pudingpor43 kcal
-
88g tej49 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
4g rum9 kcal
Tetejére
-
13g étcsokoládé68 kcal
Összesen
1048
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
Sima és kakaós piskóták
-
330g tojás415 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
190g vaj1362 kcal
-
150g víz0 kcal
-
310g finomliszt1128 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
23 kcal
Krém
-
90g puncs pudingpor343 kcal
-
700g tej392 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
30g rum69 kcal
Tetejére
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
8371
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
Sima és kakaós piskóták
-
12.1g tojás15 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
5.5g víz0 kcal
-
11.4g finomliszt41 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Krém
-
3.3g puncs pudingpor13 kcal
-
25.7g tej14 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
-
11g vaj79 kcal
-
5.5g porcukor21 kcal
-
1.1g rum3 kcal
Tetejére
-
3.7g étcsokoládé20 kcal
Összesen
306
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 59.3 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 268 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 872 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 314 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.9 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 477 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 469 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
1048
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.7 g
Zsír
-
Összesen 474.8 g
-
Telített zsírsav 283 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 2142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6976.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 2089 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 318 mg
-
Foszfor 2510 mg
-
Nátrium 1815 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 918.8 g
-
Cukor 577 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 516.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3818 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 235 micro
-
Kolin: 979 mg
-
Retinol - A vitamin: 3753 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 800 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1551 micro
Összesen
8371
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
306
kcal
Hozzávalók
Sima és kakaós piskóták
-
20 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 dkg cukrozatlan kakaópor
Krém
-
2 tasak puncs pudingpor
-
15 dkg cukor
-
30 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
-
30 ml rum
Tetejére
Elkészítés
Sima és kakaós piskóták
- A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket a kristálycukor felével kemény habbá verjük.
- A sárgákat a kristálycukor másik felével, az olvasztott, de kihűlt vajjal, és a langyos vízzel habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet 2-3 részletben. Ezután óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot.
- Egy 23 cm-es tortaformát kivajazunk, megszórjuk liszttel, és a tésztának valamivel kevesebb, mint a felét (kb. 2/5-ét) belesimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük, tűpróba! A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.
- A maradék tésztába óvatosan belekeverjük a cukrozatlan kakaóport. Egy 38x38-as tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a kakaós tésztát. Előmelegített 170 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Tűpróba! A megsült piskótalapot kihűtjük.
- A kihűlt, kerek piskótát kettévágjuk. A kakaós piskótáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és visszatesszük rá a piskótát. 4 cm-es csíkokra vágjuk.
Krém
- A krémhez 5 dl tejet felforralunk. Közben a 2 tasak puncs pudingport a 15 dkg kristálycukorral és 2 dl tejjel simára keverjük. A felforrt tejbe beleöntjük, és sűrű pudingot készítünk belőle. Kihűtjük.
- A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal és a rummal habos krémet keverünk belőle.
- A csíkokra vágott kakaós piskótára kenjük a krém 2/3-át.
- A kerek piskóta alsó részét megkenjük a krémmel. Ezután a kakaós, krémmel megkent piskótacsíkot középről elkezdjük körbetekerni. Az összes krémmel megkent csíkot feltekerjük, és mire elfogynak, egy krémes csigát kapunk, és ez pont a kerek piskótalap széléig ér. A kerek piskótalap tetejének az alját is megkenjük a krémmel, és a piskótából tekert csiga tetejére tesszük a krémmel lefelé. A maradék krémmel vékonyan bevonjuk a tortánkat.
- Pár órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.
Tetejére
- A csokoládét felmelegítjük, kihűtjük, és a torta közepére kezdjük csorgatni. Egy lapos késsel elsimítjuk a torta tetején.
- Hűtőbe tesszük másnapig, hogy az ízek összeérjenek.
- Szeletelve tálaljuk másnap ezt a dekoratív és finom tortát.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 16109
- Feltöltés dátuma: 2015. január 02.
Ajánló
Ha az oldalára is szeretnénk csokoládét, akkor 20 dkg étcsokoládét olvasztunk fel, és az oldalát is bevonjuk vele.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Ez a torta karácsony másnapjára készült Eszti keresztlányomnak. Nagyon finom torta. A receptet egy gasztronómiai újságban találtam. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 322 kalória van.