r
Nosalty Logó

Csíkos méteres kalács torta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gonoszka1
Csíkos méteres kalács torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Sima és kakaós piskóták

Krém

Tetejére

1048
Kalória
12.6g
Fehérje
114.9g
Szénhidrát
59.3g
Zsír
64.6g
Víz
267.7g
Koleszterin
2.5g
Rost
72.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Sima és kakaós piskóták

Krém

Tetejére

Összesen 1048 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Sima és kakaós piskóták

Krém

Tetejére

Összesen 8371 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Sima és kakaós piskóták

Krém

Tetejére

Összesen 306 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    469 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1048 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    474.8 g
  • Telített zsírsav
    283 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6976.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    2089 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2510 mg
  • Nátrium
    1815 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    918.8 g
  • Cukor
    577 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    516.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3818 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    979 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3753 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    800 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1551 micro
Összesen 8371 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 306 kcal

Elkészítés

Sima és kakaós piskóták

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket a kristálycukor felével kemény habbá verjük.
  2. A sárgákat a kristálycukor másik felével, az olvasztott, de kihűlt vajjal, és a langyos vízzel habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet 2-3 részletben. Ezután óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot.
  4. Egy 23 cm-es tortaformát kivajazunk, megszórjuk liszttel, és a tésztának valamivel kevesebb, mint a felét (kb. 2/5-ét) belesimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük, tűpróba! A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.
  5. A maradék tésztába óvatosan belekeverjük a cukrozatlan kakaóport. Egy 38x38-as tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a kakaós tésztát. Előmelegített 170 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Tűpróba! A megsült piskótalapot kihűtjük.
  6. A kihűlt, kerek piskótát kettévágjuk. A kakaós piskótáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és visszatesszük rá a piskótát. 4 cm-es csíkokra vágjuk.

Krém

  1. A krémhez 5 dl tejet felforralunk. Közben a 2 tasak puncs pudingport a 15 dkg kristálycukorral és 2 dl tejjel simára keverjük. A felforrt tejbe beleöntjük, és sűrű pudingot készítünk belőle. Kihűtjük.
  2. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal és a rummal habos krémet keverünk belőle.
  3. A csíkokra vágott kakaós piskótára kenjük a krém 2/3-át.
  4. A kerek piskóta alsó részét megkenjük a krémmel. Ezután a kakaós, krémmel megkent piskótacsíkot középről elkezdjük körbetekerni. Az összes krémmel megkent csíkot feltekerjük, és mire elfogynak, egy krémes csigát kapunk, és ez pont a kerek piskótalap széléig ér. A kerek piskótalap tetejének az alját is megkenjük a krémmel, és a piskótából tekert csiga tetejére tesszük a krémmel lefelé. A maradék krémmel vékonyan bevonjuk a tortánkat.
  5. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.

Tetejére

  1. A csokoládét felmelegítjük, kihűtjük, és a torta közepére kezdjük csorgatni. Egy lapos késsel elsimítjuk a torta tetején.
  2. Hűtőbe tesszük másnapig, hogy az ízek összeérjenek.
  3. Szeletelve tálaljuk másnap ezt a dekoratív és finom tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23

Ez a torta karácsony másnapjára készült Eszti keresztlányomnak. Nagyon finom torta. A receptet egy gasztronómiai újságban találtam. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 322 kalória van.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!