r
Nosalty Logó

Csíkos kuglóf Bomba konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS14 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Bomba35
Csíkos kuglóf Bomba konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A folyékony tésztához

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A szóráshoz

A kenéshez

A forma kikenéséhez

724
Kalória
19.3g
Fehérje
125.3g
Szénhidrátok
15.1g
Zsír
36.1g
Víz
36.3g
Koleszterin
5.9g
Rost
19.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A folyékony tésztához

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A szóráshoz

A kenéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 724 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A folyékony tésztához

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A szóráshoz

A kenéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 4328 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A folyékony tésztához

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A szóráshoz

A kenéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 258 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 724 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3299.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1351 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    751.5 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    216.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    636 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 4328 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

A folyékony tésztához

  1. A tejből kb. 2 dl-tfelmelegítünk, beletesszük a cukrot, elkeverjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Egy tálba teszünk az lisztből kb. 30 dkg-ot, majd a 30 dbédesítőtablettát (2 kanál közt törjük össze), a tojást, a tejfölt, az olvasztott margarint, a vaníliás cukrokat, a maradék tejet, végül a felfutott élesztőt.
  3. Jól kikeverjük, hogy szép egynemű legyen, beletesszük a csipet sót, elkeverjük,majd elfelezzük a folyós tésztát.
  4. Az egyik feléhez jön a kakaópor és a 6 db édesítő tabletta (szintén elmorzsolva), másik feléhez a citrom héja.
  5. Mindkét tésztát a maradék lisztet elosztva kidagasztjuk addig, hogy elváljon az edény falától.
  6. 30-40 percig letakarva kelni hagyjuk. Ezután átgyúrjuk, és mindkét tésztát kettévesszük.
  7. Először az egyik kakaós tésztát nyújtjuk ki lisztezett deszkánolyan vékonyra, amilyenre tudjuk (kb. 0,5 cm-esre szoktam), majd enyhén meglisztezve félbehajtjuk, és félretesszük. Ekkor az egyik fehér tésztát is kinyújtjuk, nagyjából ugyanakkorára, mint a kakaósat (az sem baj, ha nem sikerül).
  8. Megszórjuk mazsolával, majd ráfektetjük a kakaós tésztát, sodrófával kicsit átmegyünk rajta, hogy jól összeragadjanak, majdismét megszórjuk mazsolával,végül feltekerjük.
  9. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  10. A kuglóf formánkat kizsírozzuk, és belefektetjük a tésztakígyónkat. Ahol a két vége összeért, ott kicsit összecsippentjük, majd pihentetjük kb. 10 percig.
  11. A maradék két tésztával ugyanígy járunk el.
  12. Pihentetés után megkenjük tejjel, és betesszük a sütőbe. 30-35 perc alatt megsül (én fogpiszkálóval szoktam ellenőrizni, hogy jó-e. Csak alsó sütéssel sütöm, nehogy a teteje megégjen).A formában hagyva letakarjuk kb. 15 percre, aztán kiborítjuk, és hagyjuk langyosra hűlni. Csak ekkor szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Többféle kuglófot kipróbáltam már, de egyik sem volt az igazi. Így végül a több majdnem jóból csináltam egyet, amit a család szeret. Ebből az adagból 2 db lesz, mert nálunk az egyik mazsolás kell, hogy legyen, a másik viszont nem. Ezért kettesével készül. Nem egy gyorsan elkészülő étel, de megéri a munkát.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Duplacsokis kuglóf

Ha van otthon kuglófformánk, aligha menekülünk az ünnepi kuglófsütések elől. A piskótás süteményt azonban nemcsak ünnepek alatt érdemes elkészíteni, hiszen meglepően egyszerű, de ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!