r
Nosalty Logó

Csicseriborsós szósz tepertős gombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Csicseriborsós szósz tepertős gombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A szószhoz

A gombóchoz

Összesen 1016 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A szószhoz

A gombóchoz

Összesen 5077 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A szószhoz

A gombóchoz

Összesen 173 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1504.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    284 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    685 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1303 micro
Összesen 1016 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    249.2 g

Zsír

  • Összesen
    191.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7521.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    2104 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    745 mg
  • Foszfor
    3017 mg
  • Nátrium
    1469 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593.9 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

VÍZ

  • Összesen
    1419.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    470 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    798 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3425 micro
  • Kolin:
    762 mg
  • Retinol - A vitamin:
    816 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    2146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6514 micro
Összesen 5077 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A gombóchoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. Sós, köményes vízben a mirelit kelbimbót megfőzzük, ha kész, leszűrjük.
  2. Olajon a kétféle hagymát kevés sóval fedő alatt megpároljuk.
  3. Ráöntjük a hagymás alapra a kelbimbót, beleöntjük a csicseriborsót, kevés vízzel felöntjük, fűszerezzük, és kis lángonfedő alatt készre főzzük. Közben keverjük meg, kóstoljuk, szükség szerint még utána lehet ízesíteni.
  4. Ha a szósz kész, tegyük bele a lereszelt sajtot, a tejszínt öntsük rá, és összefőzzük. Tálalásig forrón tartjuk.
  5. A burgonyát felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, a vizet leöntjük róla, és áttörjük.
  6. Belekeverjük a kacsazsírt, a tepertőkrémet, pici őrölt borsot, szükség szerint sót, liszt amit felvesz, és jó alaposan összedolgozzuk.
  7. Kis gombócokat formázunk belőle, és csak akkor kezdjük el a forró, kissé olajos, sós vízben kifőzni, ha már minden gombóc készen van.Pár perc alatt kész. Hamegfő, feljön a víz tetejére, hagyjuk egy picit forrni, majd kiszedjük, alaposan lecsepegtetve.
  8. Az összes gombóc kifőzése utána forró gombócokatés a kész szószt tálaljuk, megszórhatjuk reszelt sajttal is.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2282
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Ajánló

Zöldséglevest kínáljunk előtte, mert a gombóc miatt tartalmas fogás a második ételünk. Nem volt zöldborsóm, de volt csicseriborsóm, kipróbáltam, bevált, finom. A szósz természetesen még tovább fűszerezhető, változtatható, a kelbimbó is cserélhető, ez csak egy itthoni gyors alapkészletből készített ötlet-recept volt. Aki ezt a szószt és a gombócot mégsem enné együtt, készítsen csak sima gombócot, esetleg tésztát, vagy pároljon rizst hozzá. Akinek a gombóc megfelelő, de nem ezzel a szósszal, akkor piríthat hozzá bacont vagy császárszalonnát, reszeljen hozzá sajtot, és kínálja még tejföllel. Finom bort kínáljunk hozzá, házi szörpöt, ásványvizet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csicseriborsós szósz tepertős gombóccal
Éva-Anyóca 350 recept

A hónap vége fele van, vadászatot indítottam a spájzban és a hűtőben. Találtam kelbimbót, csicseriborsót, burgonyát, tepertőkrémet, kacsazsírt, fűszereket, tejszínt, sajtot... Ez az étel állt össze belőle. Nagyon finom lett.

Hozzávalók

A szószhoz

A gombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...