Csicseriborsós minestrone
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
A leveshez
-
1.5 ek olívaolaj
-
1.5 db salottahagyma
-
0.8 db vöröshagyma
-
1.5 db halványító zeller
-
3 db sárgarépa
-
0.4 db zöld kaliforniai paprika
-
0.8 db kápia paprika
-
0.8 közepes db cukkini
-
1.5 közepes db burgonya
-
0.8 közepes db paradicsom
-
1.5 l zöldség alaplé
-
0.8 szál rozmaring
-
0.8 szál kakukkfű
-
0.8 marék bazsalikom
-
0.8 kk oregánó
-
0.8 ízlés szerint só
-
0.8 ízlés szerint bors
-
0.8 ek sűrített paradicsom
A tálaláshoz
-
3.8 dkg parmezán sajt
-
0.8 csokor petrezselyem
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
4g olívaolaj35 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
5 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
50g cukkini8 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
87 kcal
-
500g zöldség alaplé35 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3 kcal
A tálaláshoz
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
16g olívaolaj141 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
10 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
19 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
348 kcal
-
2000g zöldség alaplé140 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13 kcal
A tálaláshoz
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
1.5g salottahagyma1 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
2.2g halványító zeller0 kcal
-
8.7g sárgarépa3 kcal
-
1 kcal
-
3.3g kápia paprika1 kcal
-
5.4g cukkini1 kcal
-
5.4g burgonya3 kcal
-
2.7g paradicsom0 kcal
-
9 kcal
-
54.3g zöldség alaplé4 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.3g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g sűrített paradicsom0 kcal
A tálaláshoz
-
1.4g parmezán sajt5 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2788.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 270 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 253 mg
-
Nátrium 2179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 314.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 746 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 226 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 2512 micro
-
β-karotin 7306 micro
-
β-crypt 124 micro
-
Likopin 1795 micro
-
Lut-zea 2171 micro
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.7 g
Zsír
-
Összesen 38.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11153.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 1079 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 300 mg
-
Foszfor 1012 mg
-
Nátrium 8714 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 42 mg
Víz
-
Összesen 1256.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2984 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 380 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 905 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 464 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 10048 micro
-
β-karotin 29222 micro
-
β-crypt 494 micro
-
Likopin 7178 micro
-
Lut-zea 8683 micro
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 34.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 273 micro
-
β-karotin 793 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 195 micro
-
Lut-zea 236 micro
Elkészítés
A leveshez
- Egy nagy edényben olívaolajon megpároljuk a kockázott hagymákat. Kicsit félrehúzva mellette pirítsuk le a sűrített paradicsomot, aztán keverjük össze a hagymával.
- Utána adagolhatjuk hozzá főzési idő szerint a répát, a zellerszárat, a parikákat, a paradicsomot, a burgonyát és a cukkinit. Mindegyiket az átlagosnál vághatjuk kisebbre.
- Dobjuk az edénybe friss fűszerágakat: rozmaring és kakukkfű, valamint a bazsalikom kisebb leveleit is tépkedjük melléjük. Ekkor jöhetnek a száraz fűszerek: oregano, só és bors ízlés szerint.
- Öntsük fel az egészet zöldségalaplével, hogy jól ellepjen mindent, és főzzük úgy puhára a zöldségeket, hogy még éppen roppanósak maradjanak.
- Az utolsó percben öntsük a leveshez a leszűrt csicseriborsót, ezzel még jól forraljuk át, majd tálalhatjuk.
A tálaláshoz
- A kiporciózott levesre reszeljünk frissen parmezán vagy más kemény, jól reszelhető sajtot, és szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel. Jó étvágyat hozzá!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés ideje: 25 perc
Leves mindig a megfelelő idényzöldségekből, így lehet egyszerűen megfogalmazni a minestrone mibenlétét. Ebben a hűvös időben a könnyedebb hagyma, zellerszár, paradicsom és répa mellé kerülhet bele valami tartalmas is. Leggyakrabban cannellinit, azaz fehér babot, vagy tavasszal zöldbabot használnak hozzá, ebbe most csicseriborsó került. Az i-re a pontot a reszelt parmezán teszi fel, de más keményebb, jól reszelhető olasz sajtot is használhatunk hozzá.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!