Csicseriborsós-lencsés csirkecurry
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
16 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
116 kcal
-
33g vöröslencse119 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
67g paradicsom12 kcal
-
3g kókuszolaj30 kcal
-
133g kókusztej263 kcal
-
0 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
690
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
300g csirkemellfilé360 kcal
-
49 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
348 kcal
-
100g vöröslencse358 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
10g kókuszolaj89 kcal
-
400g kókusztej788 kcal
-
0 kcal
-
2g garam masala0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2069
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
18.9g csirkemellfilé23 kcal
-
3 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
15.7g csicseriborsó (konzerv)22 kcal
-
6.3g vöröslencse23 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
12.6g paradicsom2 kcal
-
0.6g kókuszolaj6 kcal
-
25.2g kókusztej50 kcal
-
0 kcal
-
0.1g garam masala0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
132
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 40.7 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1123.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 553 mg
-
Nátrium 277 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 375.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 1344 micro
-
β-crypt 308 micro
-
Likopin 1715 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
690
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 122 g
Zsír
-
Összesen 113.3 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3369.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 446 mg
-
Foszfor 1659 mg
-
Nátrium 831 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1126.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 413 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 282 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 539 micro
-
Kolin: 311 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 240 micro
-
β-karotin 4032 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 346 micro
Összesen
2069
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 324 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
-
300 g csirkemellfilé
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 közepes db vöröshagyma
-
250 g csicseriborsó (konzerv)
-
100 g vöröslencse
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db paradicsom
-
1 ek kókuszolaj
-
400 ml kókusztej
-
1 ek piros curry paszta
-
1 tk garam masala
-
0.5 tk kurkuma
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A húst megmossuk, szárazra itatjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk. A paprikát megmossuk, négybe, majd kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A csicseriborsót szűrőbe öntjük, hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni. A lencsét hideg vízzel lemossuk, majd hagyjuk szűrődni. A paradicsomot megmossuk, kockákra vágjuk.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát és a fokhagymát, üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a paprikát, és 1-2 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a húst, és további 2-3 percig sütjük.
- Hozzákavarjuk a curry pasztát, a garam masalát, a kurkumát és a paradicsomot, jól elkeverjük, és kb. 2 percig dinszteljük. Egy fedeles tűzállótálba öntjük. Hozzáadjuk a csicseriborsót, a lencsét és a kókusztejet. Jól elkavarjuk, sóval ízesítjük.
- Lefedve betoljuk a 160 fokra előmelegített sütőbe, és 2 órát főzzük. Kivesszük, esetleg még curry pasztával és sóval utána ízesítünk. Friss korianderlevelekkel megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 2340
- Feltöltés dátuma: 2020. június 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom, fűszeres étel. Tálaljuk párolt rizzsel vagy friss naan kenyérrel.