r
Nosalty Logó

Csicseriborsós-lencsés csirkecurry

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Csicseriborsós-lencsés csirkecurry
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2069 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1123.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    1344 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 690 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    122 g

Zsír

  • Összesen
    113.3 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3369.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    1659 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1126.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    4032 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 2069 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    324 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk. A paprikát megmossuk, négybe, majd kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A csicseriborsót szűrőbe öntjük, hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni. A lencsét hideg vízzel lemossuk, majd hagyjuk szűrődni. A paradicsomot megmossuk, kockákra vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát és a fokhagymát, üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a paprikát, és 1-2 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a húst, és további 2-3 percig sütjük.
  3. Hozzákavarjuk a curry pasztát, a garam masalát, a kurkumát és a paradicsomot, jól elkeverjük, és kb. 2 percig dinszteljük. Egy fedeles tűzállótálba öntjük. Hozzáadjuk a csicseriborsót, a lencsét és a kókusztejet. Jól elkavarjuk, sóval ízesítjük.
  4. Lefedve betoljuk a 160 fokra előmelegített sütőbe, és 2 órát főzzük. Kivesszük, esetleg még curry pasztával és sóval utána ízesítünk. Friss korianderlevelekkel megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2279
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, fűszeres étel. Tálaljuk párolt rizzsel vagy friss naan kenyérrel.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...